21.10.2007. / 19:07

Autor: Nina Tomljanović

PRIRODNO UNIŠTAVANJE NAMETNIKA

Više od 700.000 bubamara pušteno na Manhattan

Poznato da jedna Hippodamia convergens ili bubamara dnevno može pojesti do 50 biljnih uši i oko 300 ličinki

Na području manhattanskih četvrti pušteno je više od 700.000 bubamara. ''Božje ovčice'' su puštenu s namjerom da unište nametnike koji ondije obitavaju, bez uporabe umjetnih pesticida.

Bubamare su prikupljene na području Oregona, Kalifornije i Montane, a smještene su u kontejnere s posebnom temperaturom koja ih je dovela u poluusnulo stanje, u kakvom su ostale do njihove isporuke tvrtki Planet Natural.

Nakon svojevrsnog kratkog mirovanja u kontejnerima, nakon isporuke manhattanskom naručitelju "bubamare su bile vrlo živahne, gladne i spremne da potamane sve bube koje su bile sporije od njih", objasnio je vlasnik Planet Naturala Eric Vinje dodajući da se lokalno stanovištvo nije zabrinulo zbog najezde bubamara jer je riječ o neagresivnoj vrsti, za razliku od opasne azijske ili japanske bubamare iz obitelji Harmoniae axyridis koja se smatra jednim od uzročnika astme kod ljudi.

Poznato da jedna Hippodamia convergens ili bubamara dnevno može pojesti do 50 biljnih uši i oko 300 ličinki. Eskadrile bubamara puštene su u manhattanskim četvrtima Stuyvesant Townu i Peter Cooper Villageu na Lower East Sideu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika