22.10.2007. / 14:45

Autor: Marijana Zrinjski

HNS O KIM-U

"KIM će se prodati igračima ministra Vukelića"

Hrvatske narodne stranke- liberalnih demokrata danas su upozorili da se nastavlja privatizacijska saga oko KIM-a, mljekarske industrije iz Karlovca, te ocijenili kako se prodaja KIM-a treba zaustaviti do formiranja nove Vlade.

"Prva štetna privatizacija KIM-a, kada ju je pokušala kupiti 70 puta manja tvrtka Chemoderm, je zaustavljena, a to treba učiniti i ovaj put te pričekati formiranje nove vlasti koja će potom raspisati natječaj i provesti postupak privatizacije. U suprotnom štetna prodaja KIM-a na HDZ-ov način sada će uspjeti, ali ovaj put s igračima ministra gospodarstva Branka Vukelića koji imaju nešto više novca", rekao je Nikola Vuljanić, saborski zastupnik HNS-a u bivšem mandatu i jedan od prvih koji je upozorio na nepravilnosti kod prodaje KIM-a, na konferenciji za novinare u središnjici HNS-a u Zagrebu. Po informacijama iz KIM-a, kaže da je riječ o proizvođaču pištolja iz Ozlja, koji je zainteresiran za kupnju KIM-a, baš kao i "Vindija", "Dukat" i "Salford".

"Dok bi tri mljekarske industrije na neki način garantirale opstanak KIM-a i njegovih 1500 kooperanata, bilo bi čudno da se KIM proda proizvođaču oružja, no sve je moguće dok nema mehanizama kontrole", tvrdi Vuljanić i upozorava da bi se moglo dogoditi da Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju odluku o prodaji KIM-a donese nakon izbora, u vrijeme dok još nije formiran ni Sabor, niti Vlada. Kao razlog toj sumnji ističe svoje informacije iz KIM-a po kojima bi, kaže, ovih dana mogla stići i suglasnost Ministarstva financija za raspisivanje natječaja za prodaju te tvrtke.

Ocjenjujući kako je i ovaj put pravi cilj prodaje KIM-a preuzimanje vrijednih KIM-ovih nekretnina: 11 posto Splitske mljekare, devet apartmana u Klenovici, farme na Kordunu i poljoprivrednih zemljišta, Vuljanić navodi da državni odvjetnik Mladen Bajić i dalje ne radi ništa iako mu je, podsjeća, još krajem kolovoza podnio kaznenu prijavu za djelo u pokušaju protiv četiri ministra iz UO HFP-a zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju i pogodovanju jednom od sudionika postupka prodaje tvrtke.

Inače o neuspješnoj privatizaciji KIM možete pročitati ovdje.

http://www.nacional.hr/articles/admin/edit_entity/36824/

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika