22.10.2007. / 17:01

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

Mesić: Peratovićeve izjave su totalna besmislica

Mesić je istaknuo kako "ne želi demantirati neke koji ga napadaju, poput Dujmovića, Ivkošića i Margetića". "U te likove valjda i ovaj spada", kazao je dodajući da ipak greškom smatra premetačinu koju je policija napravila u njegovu stan

Izjavu novinara Željka Peratovića na svom blogu ''45 lines'', da se predsjednik Stjepan Mesić preko njegovih leđa pokušava obračunati sa Sanaderom, predsjednik je nazvao totalnom besmislicom. "To je totalna besmislica. Ja o tom čovjeku ne znam ništa. On me ne zanima niti ja čitam njegov blog niti bilo tko meni govori što on piše", izjavio je predsjednik.

Mesić je istaknuo kako "ne želi demantirati neke koji ga napadaju, poput Dujmovića, Ivkošića i Margetića". "U te likove valjda i ovaj spada", kazao je dodajući da ipak greškom smatra premetačinu koju je policija napravila u njegovu stanu.

"Vjerojatno su pošli linijom manjeg otpora, da razgovaraju s onim do koga je došla državna tajna. Očito je trebalo rješavati na drugi način, u krugu onih koji raspolažu državnom tajnom, a ne kod onoga tko ju je dobio. Mislim da je to bilo totalno pogrešno", ocijenio je Mesić.

Na pitanje novinara je li to kraj Peratovićeva slučaja, predsjednik je ocijenio da nije te dodao kako treba vidjeti je li u tom slučaju povrijeđen zakon. Naglasio je i da policija može saslušati bilo koga, pa i njega, kad mu istekne predsjednički mandat.

Prošlog tjedna Željko Peratović priveden je u policiju, zbog sumnje da je na svom blogu objavio dokumente označene kao državna tajna. Tamo je zadržan gotovo 24 sata.

Državno odvjetništvo još nije donijelo odluku hoće li ga nastaviti kazneno goniti ili odustati od daljnjeg postupka.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika