Objavljeno u Nacionalu br. 623, 2007-10-23

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

Najviše prijava za Nagradu Erste iz Hrvatske

Za nagradni fond od 60 tisuća eura konkuriraju nevladine organizacije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije a nagrade će biti uručene krajem veljače 2008.

"Nagrada Zaklade Erste je projekt koji je osmišljen kako bi promovirao i podržao javne i neprofitne organizacije u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Nagradni fond od ukupno 60 tisuća eura dodijelit će se udrugama koje koriste ljudski angažman, kapacitete i inicijativu u društveno usmjerenim aktivnostima za progresivnu promjenu u društvu”, rekao je koordinator tog projekta Dejan Petrović. Natječaj za Nagradu Zaklade Erste otvoren je do 31. listopada na internetskoj stranici www.erstestiftung.org/integration-award. Dejan Petrović kaže da Nagrada Zaklade Erste za društvenu integraciju ohrabruje inovativne i kreativne društvene projekte u srednjoj i jugoistočnoj Europi. U ovoj prvoj godini projekt Zaklade Erste odnosi se na četiri zemlje: Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Srbiju. “Ovom inicijativom nastojimo osigurati platformu na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini te istaknuti društvenu integraciju kao ključni element za napredak društva. Društvena integracija podrazumijeva praktičnu politiku i programe za stvaranje stabilnih, sigurnih i pravičnih društava koja obuhvaćaju diskriminirane, osjetljive društvene skupine i osobe s posebnim potrebama. Zanimljivo je da je do današnjeg dana najveći broj prijavljenih projekata, gotovo pola, stigao iz Hrvatske”, rekao je Petrović i najavio uručenje nagrada u Ljubljani potkraj veljače 2008.

Vezane vijesti

Građani pozivima donirali gotovo 1,5 milijuna kuna

Građani pozivima donirali gotovo 1,5 milijuna kuna

Tijekom humanitarnog koncerta "Želim život", održanog sinoć na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pred 30 tisuća ljudi, građani su svojim pozivima donirali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika