26.10.2007. / 10:21

Autor: Martina Čizmić

ANKETA

Amerikanci vjeruju u duhove i izvanzemaljce

Prema anketi koju su provelil Associated Press i Ipsos, trideset i četiri posto Amerikanaca vjeruje u duhove. Isto toliko ih vjeruje u neidentificirane leteće objekte i izvanzemaljce.

U anketi je četrdeset i osam posto Amerikanaca vjeruje u ekstrasenzornu percepciju ili ESP, a 23 posto tvrdi da su vidjeli duha ili vjeruje da je bilo u njegovoj nazočnosti. Misty Conrad vjeruje u duhove, a kada je njezina kćerkica počela razgovarati s nevidljivom djevojčicom Nicole, a susjedi rekli da su u njihovoj kući ubijena djeca, zaključila je da je vrijeme za selidbu.

Anketa je provedena uoči Noći vještica ili Halloweena, dana uoči Svih svetih, koji se slavi prije svega u Irskoj, SAD-u, Kanadi, Puerto Ricou, Australiji i Novom Zelandu. Halloween je zapravo skraćenica od "All Hallow's Eve" ili noći uoči Svih svetih. Djeca se 31. listopada maskiraju i u večernjim satima obilaze kuće tražeći bombone ili druge slatkiše.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika