01.11.2007. / 10:03

Autor: Marijana Zrinjski

HDZ-OVA IZBORNA LISTA

Kirin i Rončević na listi iza Miroslava Škore

Pola sata prije ponoći i isteka ustavnog roka za predaju kandidacijskih lista, svoje je liste za predstojeće parlamentarne izbore Državnom izbornom povjerenstvu predalo i izaslanstvo HDZ-a. Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader istaknuo je da je HDZ uvjeren u izbornu pobjedu, a na stranačkim listama su, kaže, ljudi koji jamče ostvarenje izbornog programa stranke. "Uvjereni smo u pobjedu, jer smo pokrenuli Hrvatsku i ona više nije ista kao 2003. Danas je Hrvatska bolja, naprednija i naravno da nismo ostvarili sve što smo obećali, ali hoćemo» rekao je Sanader, nositelj svih HDZ-ovih lista.

Prva na HDZ-ovoj listi u 1. izbornoj jedinici je zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor, u 2. jedinici Andrija Hebrang, u 3. glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks prvi je u 4. izbornoj jedinici, a ministri Ivica Kirin i Berislav Rončević zauzimaju sedmo i osmo mjesto, iza estradnjaka Miroslava Škore. Ministar poljoprivrede Petar Čobanković prvi je u 5. izbornoj jedinici. Prvi u 6. jedinici je ministar financija Ivan Šuker, a četvrto mjesto na toj listi zauzeo je bivši sindikalni prvak Boris Kunst. U 7. izbornoj jedinici prvo i drugo mjesto zauzimaju ministri Marina Matulović-Dropulić i Branko Vukelić, dok je ministar zdravstva Neven Ljubičić tek na osmom mjestu. Prvi na listi u 8. jedinici je Lino Červar, a ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović je na petom. Ministar Božidar Kalmeta je prvi na listi u 9. jedinici, a ministrica pravosuđa Ana Lovrin je na osmom mjestu. Sanader predvodi listu u 10. izbornoj jedinici, a listu u 11. jedinici u kojoj glasuje dijaspora, vodi ministar Dragan Primorac.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika