03.11.2007. / 12:55

Autor: Marijana Zrinjski

RAD NA CRNO U VLADINOM UREDU

Ministrica Kosor otpustila samohranu majku

«Radila sam puno osmosatno radno vrijeme, a uglavnom sam ostajala i duže od toga. Nakon godinu dana rada jedva sam se izborila za godišnji od pet dana. Kolegica i ja molile smo ga da nam da ugovore o djelu jer više nismo imale od koga uzimati studentske ugovore"

Samohrana majka šestogodišnjeg djeteta, 26- godišnja Silva Žele otpuštena je iz Vladina Ureda za Udruge nakon što je ondje radila preko godinu dana na crno preko tuđih studentskih ugovora. Za Nacional.hr odlučno je demantirala izjave svog bivšeg šefa Igora Vidačaka, predstojnika tog Ureda u kojima tvrdi da ona nikad nije bila zaposlenica ureda već da je samo obavljala lakše i povremene administrativne poslove, a svoja prava ostvarivala putem ugovora o djelu.

«Radila sam puno osmosatno radno vrijeme, a uglavnom sam ostajala i duže od toga. Nakon godinu dana rada jedva sam se izborila za godišnji od pet dana. Kolegica i ja molile smo ga da nam da ugovore o djelu jer više nismo imale od koga uzimati studentske ugovore, a to nas je i dosta koštalo. On je te molbe odbijao», kazala je Silva Žele dodajući kako su njezini problemi na poslu počeli odmah nakon medijski vrlo popraćenog sukoba bivše predstojnice Ureda Jadranke Ciljeg i ministrice Jadranke Kosor.

Ova samohrana majka tada je odbila potpisati dokument kako bi obranila ministricu Jadranku Kosor i oblatila Jadranku Cigelj. «Anđelka Kovačić koja je nakon afere došla na mjesto Jadranke Cigelj, zvala me cijeli vikend i nagovarala da potpišem tu izjavu. To sam odbijala, jer kao prvo nisam svjedočila toj priči, tako da ne znam tko je kriv. No, prema onome kako su stvari funkcionirale u uredu, bila sam prilično sigurna da Jadranka Cigelj nije kriva. U Uredu naime, vlada strahovlada i ništa se ne radi bez odobrenja ministrice. Ako sam bila sama u uredu nisam smjela otići ni na wc i to samo zato da slučajno ne nazove ministrica. Ne zbog drugog razloga».

Od tada su kaže, počeli pritisci i maltretiranja. "Aludirali su na moj otkaz, premještali mi radno mjesto svaka dva dana pa više nisam znala što mi je na kojem kompjuteru i slično".

Demantirala je tvrdnje Vidačaka da se u dosluhu s Jadrankom Cigelj osvećuje ministrici jer ju je bivša predstojnica ured zaposlila. «U Ured sam stigla preko Udruge za nezaposlene. S Jadranom Cigelj nemam nikakav prisniji odnos. Radila sam za nju dva mjeseca, a nakon toga kao ni prije toga nismo se čule. Prema meni je bila pristojna i korektna za razliku od Anđelke Kovačić i Igora Vidačega. Oni su sve zaposlene neprestano omalovažavali i maltretirali. Govorili su nam Glupačo jedna, trčeća kokoš i slično", kazala je Silva Žele.

"Ne vjerujem da Silva Žele laže"

Bivša predstojnica vladina Ureda za udruge, Jadranka Cigelj za Nacional. hr izjavila kako se Silve Žele sjeća kao vrlo drage osobe kojoj je kao samohranoj majci posao bio neophodan te da se prema njemu odnosila vrlo ozbiljno. «Ne znam što se događalo u Uredu, ali promatrala sam tu djevojku dva mjeseca dok smo zajedno radile i sigurna sam da ne izmišlja. I ostali zaposlenici imaju problema u Uredu od kada sam otišla od tamo», kazala je.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika