08.11.2007. / 19:55

Autor: Martina Čizmić

KORNATSKA TRAGEDIJA

Slavica:"Ne osjećam se krivim"

Na pitanje da li je znao da su u helikopteru bili maloljetnici, odgovorio je da nije. Rekao je da ih ne bi pustio na Kornat da je znao da su maloljetni.

Bivši vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica u svom je intervjuu za NovuTV izjavio da se ne osjeća krivim za tragediju na Kornatima. "Ako mi se dokaže krivnja u nekoj varijanti, kriv i mogu biti, ali kriminalac nisam", tvrdi Slavica. On je preuzeo moralnu odgovornost, ali kaže da nije kriv što su vatrogasci poginuli. Najviše ga je povrijedilo što nitko od vatrogasaca nije stao na njegovu stranu. Kaže da ima osjećaj da je od prvog dana bio žrtveno janje.

Protekla dva mjeseca koja je proveo u pritvoru teško je podnio. Nakon puštanja na slobodu obišao je grobove poginulih vatrogasaca i zapalio im svijeće. "Oni su bili moji kolege. S njima sam spavao, jeo i živio", rekao je Slavica. Rekao je da će i dalje obilaziti njihove grobove i paliti im svijeće.

Susret sa obiteljima poginulih na komemoraciji u HNK Šibenik jako ga je pogodio. Svi su ga okrivljavali za nesreću, a on nije mogao dokazati da je nevin. Na komemoraciji se nije obratio ožalošćenima jer je bio izbačen iz protokola. Iako im je želio prenijeti svoju sućut, dobio je poruku iz državnog protokola da je izbačen.

Nije želio komentirati izjavu predsjednika Mesića da je kornatska tragedija bila "nepotrebna avantura". Na pitanje da li je znao da su u helikopteru bili maloljetnici, odgovorio je da nije. Rekao je da ih ne bi pustio na Kornat da je znao da su maloljetni.

Iako njegova žena ima obitelj u Zagrebu, Slavica je rekao da nikada nije razmišljao o odlasku iz Šibenika. "Obitelj je uz mene bila od prvog dana i dalje je uz mene", rekao je. Ispričao je da kad god on i njegov četverogodišnji sin prolaze pored vatrogasne postaje, dječak kaže da želi biti vatrogasac kad odraste. Slavica je rekao da mu neće braniti, ako je to njegova želja.

Istaknuo je da najvjerojatnije nikada više neće raditi kao vatrogasac iako ima sve potrebne kvalifikacije.

Vezane vijesti

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Spasioci pronašli dvoje putnika na nasukanom brodu

Vatrogasci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia uspjeli doći do dvoje putnika s kojima su nešto prije toga stupili u kontakt,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika