10.11.2007. / 14:24

Autor: Nina Tomljanović

ROGOZNICA

Rogoznički graditelji odustali od štrajka

Županijsko poglavarstvo će već u ponedjeljak na sjednici prihvatiti prijedlog prema kojemu će gotovo sve od 2500 nelegalno izgrađenih kuća u Rogoznici uvrstiti u građevinsku zonu novoga prostornog plana te županije

Rogoznički bespravni graditelji neće početi štrajk glađu najavljen za ponedjeljak u Zagrebu ispred zgrade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te sve akcije zamrzavaju do 15. studenoga.

Nakon sastanka s ministrom Božidarom Kalmetom i šibensko-kninskom županom Goranom Paukom, graditelji su odustali od štrajka jer je dogovoreno da se prihvati prijedlog iz lipnja ove godine o legalizaciji bespravno izgrađenih kuća u Rogoznici s čim su se tada složile sve mjerodavne institucije.

Županijsko poglavarstvo će već u ponedjeljak na sjednici prihvatiti prijedlog prema kojemu će gotovo sve od 2500 nelegalno izgrađenih kuća u Rogoznici uvrstiti u građevinsku zonu novoga prostornog plana te županije.

Vlasnicima će se omogućiti da konačno legaliziraju kuće, a dogovoreno je da se u srijedu o svemu očituje ministrica zaštite okoliša i prostornog uređenja Marina Matulović-Dropulić.

"Ne tražimo ništa mimo onoga što smo već sa svima dogovorili, ali smo nezadovoljni što se dosad nije ništa realiziralo. Ako se do 15. studenoga sve riješi prema dogovoru s ministrom Kalmetom i županom Paukom, bit ćemo zadovoljni. U protivnom, više nas ništa neće spriječiti u štrajku glađu", rekao je predsjednik Udruge za razvoj Rogoznice Ivan Nikolić. Dodao je da su spremni povući i kaznene prijave podnesene u petak protiv ministrica Jadranke Kosor i Marine Matulović-Dropulić ako se njihov prijedlog prihvati do 15. studenoga.

Podsjetimo, graditelji su jučer Općinskom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu protiv ministrice Jadranke Kosor i ministrice Marine Matulović-Dropulić zbog sporosti institucija u rješavanju problema legalizacije njihovih kuća te zbog opstruiranja donošenja prostornog plana Šibensko-kninske županije i općine Rogoznica.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika