11.11.2007. / 16:22

Autor: Nina Tomljanović

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Sanader: "Pročitajte SDP-ov program jer je to najbolja propaganda za HDZ"

Sanade je kazao da je program HDZ-a podjeljen na pet ključnih projekata

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Splitu, predsjednik HDZ-a Ivo Sanader je prvih deset dana izborne kampanje ocijenio kao HDZ-ovo vodstvo nad SDP-om sa tri naprema nula (3:0). Objasnio je da se navedeni zaključak nameće nakon što su izborne kampanje HDZ-a obavljene u Vukovarskoj-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje je HDZ", kako je kazao, "naišao na opću potporu građana".

Razlog tomu je, kaže Sanader, HDZ-ov program, čijih je 100 tisuća primjeraka razgrabljeno te da ga stranka zbog velike potražnje ponovno tiska.

Za program najveće protivničke stranke (SDP) , Sanader kaže da je zbir pukih frazetina i floskula, ustvrdivši da ima ''dvije konkretne stvari'', koje su, kaže vrlo loše za Hrvatsku. Riječ je o legalizaciji droge i donošenju novih poreza. Dodao je da "zato, kao predsjednik HDZ-a, poziva svakog građanina da pročita SDP-ov program jer je to najbolja propaganda za HDZ".

Osvrnuvši se ponovo na program HDZ-a, Sanader je kazao da je njihov podjeljen na pet ključnih projekata.To su, kaže Sanader, smanjenje nezaposlenosti, nastavak gradnje moderne infrastrukture, obrazovanje za sve, veće mirovine i odlučna borba protiv kriminala i korupcije.

Navodeći pet ključnih projekata, napomenuo je kako je od kada je HDZ na vlasti otvoreno 124 tisuće novih radnih mjesta te da je nezaposlenost najniža od kada je stvorena hrvatska država.

"SDP u svom programu nudi šest posto rasta BDP-a a mi smo to već danas nadmašili", rekaoje Sanader, dodajući da je njegova Vlada izgradila u svom mandatu 450 km autocesta dok je SDP-ova Vlada u prethodnom mandatu, premda se tim hvalila, izgradila upola manje od HDZ-ove Vlade.

Sanader je posebno istaknuo kako ni pedalj hrvatske zemlje na kopnu, ni na otocima neće biti prodavano ni domaćem ni stranim kupcima. "Davat će se samo koncesija. Ne razumijem, unatoč predizbornoj kampanji, one koji su protiv Pelješkog mosta, tim prije što ćemo u dogovoru sa BiH izgraditi i autocestu kroz Neum, pa neka ljudi biraju", kazao je uz ostalo Sanader.

Predsjednik HDZ-a je ocijenio kako u predizbornoj kampanji Milanovićeva agresivnost raste te da "proporcionalno tome SDP tone".

Vezane vijesti

Porezne krtice & partijske krtice

Porezne krtice & partijske krtice

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je sinoć u Bjelovaru da se o novom vođi HDZ-a neće odlučivati na temelju dojma koji u javnosti ostavljaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika