12.11.2007. / 08:48

Autor: Marko Biočina

SPORNA ODLUKA

Crkva dobila dodatnih 70 milijuna kuna iz proračuna

Vlada je u proteklih četiri mjeseca Crkvi dodijelila 71,4 milijuna kuna. Taj novac dobile su 104 crkvene ustanove ili institucije, u svrhu gradnje, obnove ili rekonstrukcije crkvi i samostana, piše Jutarnji list. Sve odluke o dodijeli financijskih sredstava Crkvi Vlada je donijela na zatvorenim dijelovima svojih sjednica. Znatan dio tih sredstava, oko 16,5 milijuna kuna, dobile su crkvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

Najviše novaca, oko 4 milijuna kuna, Vlada je dala za obnovu katedrale u Požegi. Veliki su iznosi izdvojeni i za obnovu dubrovačke biskupske palače, gradnju Klerikata u Splitu i gradnju Caritasovog doma za starije u Banja Luci. Ministar financija Ivan Šuker kaže kako ne vidi ništa sporno u tim odlukama Vlade.

„Mislim da crkvi treba pomagati s obzirom na sve što je prošla proteklih 50 godina. Ako nekome smeta Katolička crkva, neka to kaže“, rekao je Šuker. Također, u Vladi su najavili kako će sve podatke vezane za raspodjelu novca iz proračunske zalihe vrlo brzo objaviti. Hrvatska je ove godine Crkvi isplatila ukupno oko 276 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika