13.11.2007. / 16:21

Autor: Martina Čizmić

POSKUPLJENJE GORIVA

SSSH: "Država treba smanjiti namete, a ne povećati cijene goriva"

"U proteklom razdoblju Vlada je obećala i doista zamrznula cijenu Supera na osam kuna, ali je porast cijena preraspoređen na ostale vrste goriva", ističu u Sindikatu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske pozvalo je državu da smanji davanja na cijenu litre sirove nafte.

U Sindikatu smatraju da bi smanjivanjem plivajućih trošarina, odnosno smanjivanjem marži te eventualnim smanjivanjem ostalih naknada koje ulaze u konačnu cijenu goriva, država bi mogla zaustaviti rast cijene goriva.

"U proteklom razdoblju Vlada je obećala i doista zamrznula cijenu "Supera" na osam kuna, ali je porast cijena preraspoređen na ostale vrste goriva", ističu u Sindikatu.

Poskupljenjem dizelskog goriva, poskupjeti će i javni prijevoz, a to će biti izravan udar na životni standard građana. Sindikalci upozoravaju kako se i Hrvatska mora uključiti u globalno traženje rješenja za energetsku krizu. Prvenstveno kroz veća javna ulaganja i poticanje privatnih ulaganja u alternativne energetske izvore.

"Država treba financijskom politikom i politikom cijena neutralizirati golem rast cijena sirove nafte i njegov poguban utjecaj na gospodarstvo i normalno funkcioniranje života kućanstva", smatraju u Sindikatu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika