14.11.2007. / 14:10

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Tadić prosvjedovao zbog DIP-ove odluke o financiranju kampanje

"Očito je da me pokušavaju onemogućiti u kampanji i uništiti moju vjerodostojnost. Na pitanje na koga točno misli, Tadić je odgovorio, kako se može jasno zaključiti tko ima ključni utjecaj na državnu upravu, ako se pogleda tko se sve kandidirao u 10. izbornoj jedinici

Tonči Tadić, nositelj Neovisne liste za 10. izbornu jedinicu prosvjedovao je pred Saborom zbog odluke Državnog izbornog povjerenstva kojom mu kao neovisnom zastupniku pripada tek četvrtina traženog novca.

"Skandaloznom i nezakonitom odlukom DIP-a doveden sam u neravnopravan položaj u odnosu na ostale kandidate na izborima za Sabor", rekao je Tadić okupljenim novinarima. Istaknuo je da će biti jedini kandidat na izborima koji nema pravo na sredstva za kampanju niti naknadu troškova.

Državno izborno povjerenstvo odbilo je Tadiće prigovor na odluku kojom mu kao nezavisnom zastupniku pripada nešto manje od 80 tisuća kuna za troškove kampanje. "Očito je da me pokušavaju onemogućiti u kampanji i uništiti moju vjerodostojnost. Na pitanje na koga točno misli, Tadić je odgovorio, kako se može jasno zaključiti tko ima ključni utjecaj na državnu upravu, ako se pogleda tko se sve kandidirao u 10. izbornoj jedinici. Nije želio precizirati da li je to HDZ, jer ne želi nagađati.

"Odlučio sam prekinuti sve plaćene predizborne reklama, spotove i jumbo plakate. Ali to me neće odvratiti od izlaska na izbore", rekao je Tadić. Rekao je kako je tek sada siguran kako njegova lista stoji bolje nego što je mislio. "Pokazat ću im da se na izborima može uspjeti i bez hrpe skupih spotova i jumbo plakata", poručio je Tadić. "Moj uspjeh ne ovisi o novcu, nego će o tome presuditi ljudi, svojim povjerenjem u moj rad u Saboru", rekao je.

Naglasio je kako ne prosvjeduje zbog novca, nego zato što ne podnosi da netko "pravi budalu" od njega. Istaknuo je kako će se izboriti za novac koji mu pripada. Makar to značilo i da treba ići na Sud za ljudska prava u Strasbourgu.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika