15.11.2007. / 14:29

Autor: Dinko Boić

IZBORNI PLAKAT

Ljevica dolazi s Titom

Ivan Ninić, predsjednik Ujedinjene ljevice (ULJE), pažnju birača odlučio je privući plakatima sa likom mladog Josipa Broza Tita. SDP-ov bivši saborski zastupnik, koji je ujedno i nositelj izborne liste ULJE-a u prvoj izbornoj jedinici, deset dana prije izbora u Zagrebu je odlučio postaviti stilizirane plakate s likom Josipa Broza Tita, kojemu su dodane žute naočale, te iznad kojega stoji natpis "Optika Ninić".

U sredini je smješten broj 21, koji je ujedno i broj izborne liste koju nosi Ivan Ninić, a ispod broja, crvenim slovima, otisnut je slogan "Ljevica dolazi". U kratkom komentaru za Nacional.hr, Ivan Ninić kazao je: "Borimo se protiv nepravdi. Borimo se protiv onih koji ne plaćaju radnike, a imaju za skupe jahte i vile. Tvrdim da su svi političari u Hrvatskoj korumpirani, jer znam da se politika nikada nije toliko dobro plaćala da bi se mogao priuštiti luksuzan stil života kojim oni danas žive. Kada dođemo na vlast oduzet ćemo sve što je ukradeno. Ako smo zbog tog stava ekstremni ljevičari, kakvima nas nazivaju, onda smo upravo to".

 Ivan Ninić je, podsjetimo napustio SDP prije godinu dana, te je zajedno sa Vladimirom Bebićem pokrenuo projekt ujedinjenja ljevice. Ujedinjenu ljevicu Hrvatske čine Ljevica Hrvatske, Socijalistička radnička partija Hrvatske, Hrvatski socijaldemokrati, te Istarski socijaldemokratski forum.

Pročitajte i intervju s Ivanom Ninićom objavljen prije godinu dana u Nacionalu, već tada Ninić je nestrpljivo očekivao ove parlamentarne izbore: “Jedva čekam predstojeće parlamentarne izbore na kojima će moji bivši kolege iz SDP-a vidjeti tko to doista predstavlja ljevicu u Hrvatskoj i za koga glasaju građani koji žive od vlastitog rada...."

Vezane vijesti

Rat za vladu minira pregovore s EU

Rat za vladu minira pregovore s EU

Rezultati parlamentarnih izbora 2007., osim tijesne borbe HDZ-a i SDP-a, donijeli su i jednu teško promjenjivu činjenicu. Niti jedna od tih dviju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika