16.11.2007. / 10:40

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNI SKUP U ČAKOVCU

Milanović: "Na izborima o sudbini Hrvatske treba odlučiti u Hrvatskoj, a ne izvan nje"

Ljubo Jurčić, SDP-ov kandidat za premijera je poručio da su veće plaće, mirovine i dobiti moguće samo većom domaćom proizvodnjom, a ne, kaže Jurčić, prodajom nacionalne imovine i zaduživanjem kao što je to činila HDZ-ova Vlada

"Želimo uvesti porez na kapitalnu dobit jer teret financiranja države moramo preuzeti svi na sebe, a posebno oni koji imaju više", kazao je jučer lider SDP-a Zoran Milanović na predizbornom skupu u Čakovcu.

Dodao je kako na izborima o sudbini Hrvatske treba odlučiti u Hrvatskoj, a ne izvan nje. "Odlučujemo mi u Hrvatskoj. Sasvim je svejedno tko smo to mi, mi hrvatski građani, a ne podanici. Hrvati, katolici, Srbi, pravoslavci, muslimani, Bošnjaci, Židovi, sasvim je svejedno, jer mi smo stranka svih boja, osim crne", rekao je Milanović.

Ljubo Jurčić, SDP-ov kandidat za premijera je poručio da su veće plaće, mirovine i dobiti moguće samo većom domaćom proizvodnjom, a ne, kaže Jurčić, prodajom nacionalne imovine i zaduživanjem kao što je to činila HDZ-ova Vlada. "Živjeti možemo bolje ako bolje radimo, a mi ćemo ljudima osigurati bolji posao i višu plaću. Porez na kapitalnu dobit treba uvesti jer oni koji zarađuju milijune ne plaćaju porez, a plaćaju ga radnici na minimalcu", rekao je Jurčić.

Također je kazao kako je nezamislivo da obični radnici financiraju zdravstvo, školstvo, policiju, diplomaciju i ostalo, a oni koji mnogo zarađuju na tržištu kapitala od svoga dohotka za to, kaže Jurčić, ne izdvajaju ni kune.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika