18.11.2007. / 12:12

Autor: Marko Biočina

KAMPANJA

Isplata duga umirovljenicima tjedan dana prije izbora

Nova etapa povrata duga umirovljenicima odigrat će se u zadnjem tjednu predizborne kampanje. Sutra počinje isplata rate duga za oko 460 tisuća umirovljenika, a planirano je da se sve uplate izvrše do kraja tjedna.

Posljednju ratu duga dobit će oko 320 tisuća umirovljenika koji su se odlučili za brzi model isplate, drugu će ratu dobiti korisnici obiteljskih i limitiranih mirovina, dok će prvu od šest godišnjih rata dobiti i 120 tisuća građana koji su odabrali isplatu punog iznosa kroz šest godina. Za tu je svrhu osigurano oko dvije milijarde kuna. Vlada je taj novac namaknula prodajom dionica T-HT-a.

Oporbeni poolitičari već su nekoliko puta prosvjedovali protiv činjenice da se rata isplate duga plasira neposredno pred izbore. Oporba drži kako vladajući HDZ na ovaj način pokušava kupiti birače, te kako je takva praksa u ovom treenutku potpuno neetična.

Vezane vijesti

212 tisuća građana u blokadi duguje 13 milijardi kuna

212 tisuća građana u blokadi duguje 13 milijardi kuna

Krajem ožujka ove godine bilo je blokirano 72.959 poslovnih subjekta s ukupnom vrijednosti neizvršenih osnova za plaćanje od 42,43 milijarde kuna, a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika