19.11.2007. / 14:44

Autor: Katarina Zorić

KAMPANJA "ZA SABOR ČISTIH RUKU"

Vodeće stranke nisu u stanju nositi se s korupcijom

Udruga je kontaktirala 17 političkih stranaka koje izlaze na izbore, a od njih su zahtijevali potpisivanje Sporazuma o sudjelovanju u kampanji protiv korupcije te javnu objavu imovinskih kartica svojih dužnosnika

Mreža udruga za borbu protiv korupcije BURA predstavila je rezultate kampanje "Za Sabor čistih ruku".

Udruga je kontaktirala 17 političkih stranaka koje izlaze na izbore, a od njih su zahtijevali potpisivanje Sporazuma o sudjelovanju u kampanji protiv korupcije te javnu objavu imovinskih kartica svojih dužnosnika.

Među onima koji su u potpunosti ispunili zahtjeve BURE su DC, Neovisna lista Tončija Tadića te IDS. S druge strane, zahtjeve BURE nisu ispunili HDZ, SDP, HNS, HSP, HSLS itd.

Saževši rezultate kampanje, Munir Podumljak je ustvrdio da dio stranaka koje sudjeluju na ovogodišnjim izborima očito nije spreman za nužne promjene kako bi se izgradio odgovoran politički sustav koji će biti u stanju nositi se s korupcijom. Rekao je da su stranke koje su ispunile "Burine" političke kriterije prije izbora, pokazale da je već sad moguće napraviti prvi korak i u borbi protiv korupcije poći od sebe.

Podumljak je najavio da će "Bura" do 25. studenoga "crne i bijele" liste u svim izbornim jedinicama u Hrvatskoj u 200 tisuća letaka izravno dijeliti građanima kako bi im podatci o političkoj volji stranaka u borbi protiv korupcije bile dostupne pri odlučivanju komu dati glas.

Kampanja "Za Sabor čistih ruku!", koju provodi deset nevladinih i nestranačkih udruga iz Hrvatske, trajat će do sljedećih parlamentarnih izbora.

Vezane vijesti

Porezne krtice & partijske krtice

Porezne krtice & partijske krtice

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je sinoć u Bjelovaru da se o novom vođi HDZ-a neće odlučivati na temelju dojma koji u javnosti ostavljaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika