Objavljeno u Nacionalu br. 627, 2007-11-19

Autor: Ante Mihić

Mazda 6 karavan uspjela nas je u samo tjedan dana uvjeriti zašto su japanska vozila sve traženija na tržištu. Iako su nam draža sportski orijentirana vozila i automobili s puno konjskih snaga i manjih dimenzija, jedno putovanje i nekoliko nepredviđenih situacija pokazali su zašto se hrvatski kupac sve češće odlučuje za kupnju karavanskih vozila. Teško je reći da je testni model imao malo konja ili da mu je nedostajalo snage jer 143 KS bilo je dovoljno da osjetimo svu pouzdanost i ekonomičnost Mazdina motora.

Maksimalna brzina koju smo uspjeli postići iznosila je 210 km/h, a vrlo važna činjenica je i to da je automobil u tom trenutku bio stabilan, upravljač mu je bio precizan, a na njegovim sjedalima se nalazilo pet odraslih osoba. Dizelski agregat je osim snage imao i vrlo dobru potrošnju, pa čak i u trenucima kada smo iz njega izvlačili maksimum ona nije iznosila više od 8 litara na 100 km. Da ne bi bilo zabune, ovaj automobil i u unutrašnjosti ima sve ono što je potrebno da bi jedna vožnja bila udobna i sigurna. Sportski profilirana sjedala, vrlo pregledna središnja konzola i komfor na stražnjoj klupi jasno pokazuju da je u ovom vozilu sve isplanirano do najsitnijih detalja. Dobar audiosustav, ksenonska prednja svjetla i stražnji parkirni senzori samo su neki od razloga zbog čega preporučujemo kupnju ovog automobila.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Obiteljski automobil sa sportskom dušom

Dio čitatelja sigurno se sjeća putovanja na more po ljetnim vrućinama u već kultnim Renault „četvorkama“. Klima uređaja nije bilo, a u auto se jedva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika