20.11.2007. / 15:23

Autor: Marijana Zrinjski

ODGOVOR NA SANADEROVE OPTUŽBE

Jurčić: "Koja sam ja faca!"

"Koja sam ja faca!", kazao je sa smijehom SDP-ov kandidat za premijera na optužbu premijera Ive Sanadera da su neodgovorne izjave pojedinih političara i najave uvođenja poreza na kapitalnu dobit, srušile vrijednost HT-ove dionice na burzi.

Za Indeks.hr Jučić je dodao da je vrijednost HT-ovih dionica bila daleko iznad stvarne vrijednosti dionice, da je tržište kapitala u Hrvatskoj prenapuhano te da je bilo pitanje dana kad će se taj balon ispuhati.  "Događaj može pokrenuti to ispuhivanje, ali najava uvođenja poreza na kapitalnu dobit to ne može jer se ipak sve svodi na zaradu. Pad vrijednosti dionica mogao je pokrenuti i pad vrijednosti nekretnina u Americi, ili situacija na Kosovu, no ponajprije izvještaj MMF-a o prezaduženosti Hrvatske. No, u ovom slučaju je najveći problem činjenica da su kupci dionica HT-a u Hrvatskoj bili mali igrači", kazao je.

Naglasio je da smo u situaciji ima puno malih igrača koji su podigli kredit i koji su se uspaničarili na mali pad indeksa, uzrokovan vjerojatno ovim pomacima na svjetskim burzama. "No, da se radi o stabilnom tržištu i stvarnoj cijeni dionice, pojavili bi se veliki igrači koji bi iskoristili malu cijenu i pokupovali dionice od malih igrača. No, veliki igrači se nisu pojavili", rekao je Jurčić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika