22.11.2007. / 18:03

Autor: Martina Čizmić

KOSOVO

OESS optužuje Beograd za bojkot kosovskih izbora

"Neke srpske stranke zastrašivale su i prijetile Srbima, da će, ukoliko sudjeluju u izborima izgubiti posao i ostati bez mirovina", rekao je Petrović

Voditelj misije OESS-a na Kosovu, švicaraski diplomat Tim Guildimann rekao je kako OESS osuđuje činjenicu da su kosovski Srbi bojkotirali parlamentarne i općinske izbore na poziv službenog Beograda.

Guildimann je rekao kako su kosovski izbori ipak ispunili tražene demokratske standarde. Istaknuo je kako je prema dosadašnjim rezultatima izbora glasovalo 43 posto upisanih birača.

Bivši ministar u kosovskoj vladi, Slaviša Petrović, rekao je kako Srbi nisu bojkotirali izbore već im je bilo zabranjeno glasovati. On ističe kako je to velika razlika. "Neke srpske stranke zastrašivale su i prijetile Srbima, da će, ukoliko sudjeluju u izborima izgubiti posao i ostati bez mirovina", rekao je Petrović.

Dopredsjednik Demokratske partije Kosova koja je pobjedila na izborima, Hajredin Kugi rekao je kako će buduća vlada Hashima Thaqia biti multietnička te je pozvao Srbe da se uključe u kosovske institucije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika