24.11.2007. / 19:22

Autor: Martina Čizmić

EKOLOŠKI INCIDENT

Zbog istjecanja amonijaka panika u Samoboru

U Samoboru su zbog istjecanja amonijaka u krugu mesne industrije "Škobić" d.d.  stanovnici koji žive u neposrednoj blizini pozvani su da ne izlaze iz svojih domova. Zbog amonijaka se u krugu od 300 metara od tvornice tijekom poslijepodneva širio dim.

Istjecanje amonijaka iz spremnika u krugu poduzeća uspjeli su zaustaviti zagrebački vatrogasci. Još uvijek se ne zna koliko je amonijaka isteklo. Jedan od vatrogasaca je zbog udisanja otrovnog plina zatražio liječničku pomoć.

Načelnik Županijskog centra 112 Davor Spever rekao je kako su odmah nakon dojave o istjecanju amonijaka na teren poslani vatrogasci, policija, toksikolozi i inspektori zaštite okoliša. Trenutno je stanje pod nadzorom.

Prema prvim informacijama razlog istjecanja je nestručno rukovanje amonijakom, no tek nakon što policija završi očevid znat će se što je uzrokovalo istjecanje amonijaka iz spremnika.

Vezane vijesti

'Tamburaška noć' u Samoboru

'Tamburaška noć' u Samoboru

Tamburaško društvo Ferdo Livadić iz Samobora organizira "Tamburašku noć". Pozivaju sve ljubitelje tamburaške glazbe i dobre zabave da im se pridruže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika