26.11.2007. / 00:25

Autor: Jelena Badovinac

Ekskluzivno

U novoj Extri - Ljiljana Petrović: "Moja je duša otišla s Tošom"

U razgovoru s novinarkom Extre menadžerica Ljiljana Petović, još uvijek vidno shrvana, opisala je svoje posljednje trenutke s Tošom Proeskim te odgovorila na brojne optužbe kojima je bila izložena u posljednje vrijeme

Menadžerica pokojnog pjevača Toše Proeskog Ljiljana Petrović jedina je osoba koja nije dala nikakvu izjavu za medije punih četrdeset dana žalovanja za nesretno stradalim pjevačem. Uz puno pokušaja napokon sam s Ljiljanom Petrović razgovarala prošlu nedjelju u predvorju skopskog hotela Aleksandar Palace. Odgovorila je na sva pitanja bez zadrške.
EXTRA: Zašto ste šutjeli svih ovih dana?
- Zato što prije svega nisam bila sposobna, a tako nalaže i žalovanje. Usput, vama se posebno ispričavam što kad ste mi na vrata mog stana donijeli bijele ruže nisam mogla da vas primim. Iskazali ste mi veliko poštovanje i zato sad razgovaram s vama.
EXTRA: O vama se malo zna. Čime ste se bavili prije nego ste postali Tošina menadžerica?
- Odrasla sam u Njemačkoj, živjela sam u Italiji, Cipru i u Grčkoj, u Zürichu sam studirala dizajn interijera. Govorim pet jezika i da odmah demantiram - ne, nemam ciparski pasoš. Jedinica sam, razmažena i imala sam u životu sve što sam poželjela. U ničemu nikad nisam oskudijevala. Jedno vrijeme sam pomagala i ocu u njegovoj tvrtki i bavila se skupljanjem umjetničkih djela. Nisam imala namjeru ući u glazbene vode. Kad sam srela Tošu bio je najbolje odgojeno dijete koje sam ikad srela. Bio je živi san svakog roditelja kakvo bi dijete poželio. Moj jedini dodir s glazbom je bio taj da sam poznavala neke pjevače poput etno pjevačice Biljane Ristevske i, recimo, Jelene Karleuše kojim sam svojim vezama, a imala sam ih, pomogla da potpišu neke korisne ugovore u svojim karijerama.
EXTRA: Čija je ideja bila svjetska karijera?
- Tošina. A ja sam ispunjavala njegove želje. Strategija, na koji način ćemo osvajati pojedine zemlje i kako, sve je bila moja ideja. Toše me pred prijateljima zvao imenom iz crtanog filma *tetka biberovska* - ona koja riješava sve probleme. Ponašao se prema meni kao dijete koje je otkrilo dobru vilu s čarobnom štapićem, a ujedno i vješticu koja će riješiti i najgori problem. Nikada nismo jedan na drugog povisili ton. Nesuglasice smo riješavali tako da se ne bi čuli neko vrijeme telefonom. No, u roku od dva sata jedno od nas bi već našlo razlog da se čujemo. Zapravo izgovor da nazovemo jedan drugog. Bio je jako ljut ako se ne bih javljala na telefon. To mi nije opraštao. Nosila sam telefon čak i u toalet. Želio je da u svakom trenutku zna gdje sam. Ako na koncertu nisam bila pored njega, zvao me preko publike da mu donesem vode ili što već. Pjesma "Ljiljana" s albuma "Božilak" je posvećena meni. U tekstu me naziva kučkom i često sam mu govorila: "Našao si pravu pjesmu da mi to sočno kažeš kad si ljut na mene".
EXTRA: Posljednjih se tjedana puno kalkuliralo o vašim financijskim malverzacijama. Što je od svega toga istina?
- Istina je da Toše i ja nismo imali nikakve probleme i dugove. Šetali smo se po cijelom svijetu potpuno slobodni. Dušebrižnicima poručujem neka svoje probleme ne poistovjećuju sa mnom.

Više u novoj Extri...

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika