27.11.2007. / 09:08

Autor: Nacionalova redakcija

PREOBRAĆENJE

Blair postao katolik

Nakon što više nije premijer, Tony Blair mogao bi obavijestiti javnost o prelasku na katoličanstvo

Prema britanskim novinama, bivši britanski premijer Tony Blair u sljedećih će nekoliko tjedana službeno objaviti da je s anglikanske prešao na katoličku vjeru. Već dulje vrijeme on sa svojom obitelji - suprugom Cherie, koja je katolkinja, te troje djece koja se odgajaju u katoličkoj vjeri - odlazi nedjeljom na katoličke mise. Blair je svojedobno bio u privatnoj audijenciji kod pape, a iako se tada vjerovalo da će objaviti svoj prijelaz na katoličanstvo, on to iz političkih razloga nije učinio. On je ipak bio na čelu vlade zemlje gdje se anglikanska vjera smatra državnom, pa je britanski suveren ujedno i poglavar Anglikanske crkve, a premijerovo javno odricanje anglikanske vjere bilo bi neugodan politički potez.

Blair je u jednoj emisiji na BBC-ju rekao da dosad nije otvoreno govorio koliko mu je religija važna jer se u Britaniji smatra neoportunim da političari govore o vjeri i iznose svoja vjerska uvjerenja. Britanski dnevnik Daily Telegraph tvrdi da će Blaira u Katoličku crkvu primiti britanski kardinal Cormac Murphy-O’Connor u svojoj osobnoj kapeli.

Vezane vijesti

Tony Blair novi savjetnik kazahstanske vlade

Tony Blair novi savjetnik kazahstanske vlade

Bivši britanski premijer Tony Blair prihvatio je ponudu kazahstanske vlade koja ga je, zajedno s još nekoliko visokih stranih dužnosnika, pozvala da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika