28.11.2007. / 14:35

Autor: Martina Čizmić

HRVATSKA I GRČKA

Zaplijenjeno 160 kilograma kokaina vrijednog 80 milijuna kuna

81 kilogram pronađen u kontejneru u riječkoj luci sredinom rujna, a ostatak krajem listopada u kontejneru u luci Pireus u Grčkoj

U višemjesečnoj međunarodnoj policijskoj akciji u kojoj su uhićena šestorica državljana BiH i jedan Grk, u riječkoj i luci Pireus u Grčkoj zaplijenjeno je oko 160 kilograma kokaina vrijednog 80 milijuna kuna. Od toga je 81 kilogram pronađen u kontejneru u riječkoj luci sredinom rujna, a ostatak krajem listopada u kontejneru u luci Pireus u Grčkoj. Ovo je jedna od najvećih ovogodišnjih zaplijena droge u regiji. 

Oba kontejnera utovarena su na brod u ekvadorskoj luci Guayaqil, a naručitelji su bile tvrtke iz Banja Luke i Grčke. 

U akciji su sudjelovali policije Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Grčke i Republike Srpske na čijem su području uhićena šestorica državljana BIH. Svi su od ranije poznati po zlouporabama droga.

Ravnatelj policije Marijan Benko nije otkrio na koji je način policija otkrila sumnjivi kontejner u riječnoj luci, ali je potvrdio da je time zadan snažan udarac narko miljeu.

Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena izrazio je zadovoljstvo što je akcija proveden u potpunoj tajnosti te što informacije nisu procurile. Grčki policijski časnik za vezu u Hrvatskoj Dimitrios Dimitriou rekao je kako se međunarodnom policijskom suradnjom mogu ostvariti odlični rezultati u suzbijanju krijumčarenja droga.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika