30.11.2007. / 14:27

Autor: Nina Tomljanović

KONZULTACIJE

HNS će poduprijeti Milanovića kao mandatara

Na nagađanja da postoji mogućnost koaliranja HDZ-a s HNS-om, Pusić je odlučno kazala kako za to nema nikakve mogućnosti

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić na današnjim konzultacijama kod predsjednika je kazala kako će HNS poduprijeti predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kao mandatara nove vlade, a SDP-ov potez da Milanović na toj poziciji zamijeni dosadašnjeg SDP-ovog premijerskog kandidata Ljubu Jurčića ocijenila je logičnim. Za nas je to logičan potez, s obzirom da je Milanović pridonio izbornom rezultatu SDP-a, a zbog pozicije da okuplja parlamentarnu većinu njegova je dužnost da preuzme odgovornost koju je ovom odlukom formalno i preuzeo", kazala je Pusić.

Na nagađanja da postoji mogućnost koaliranja HDZ-a s HNS-om, Pusić je odlučno kazala kako za to nema nikakve mogućnosti. "Takva mogućnost ne postoji. Mi smo u situaciji da sudjelujemo u formiranju većine za sastavljanje vlade lijevog centra", rekla je predsjednica HNS-a u Uredu Predsjednika.

Na pitanje da li je HNS spreman koalirati s HSS-om i HSLS-om, Pusić je rekla kako će sastaviti zajednički koalicijski sporazum koji mogu prihvatiti sve stranke. "Nema sumnje da bi pronašli zajednički jezik. To u ovom času nije upitno", rekla je Vesna Pusić.

Na pitanje smatra li da bi eventualna potpora HDSSB-a vladi lijevog centra mogla utjecati na tu vladu, odgovorila je da trojica HDSSB-ovih zastupnika ne mogu utjecati na vladine stavove i politiku.

Pusić je na upit da li bi podržala SDP-ovu manjinsku vladu, odgovorila da na mogućnost manjinske vlade ne gleda kao na realnost s obzirom da vlada lijevog centra ne može biti bez HNS-a.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika