Objavljeno u Nacionalu br. 629, 2007-12-03

Autor: Ante Mihić

TREND

Fiatova jurilica malih dimenzija i snažnog motora

Fiat Panda 100 HP je model automobila koji će vaš pogled privući u prvom redu zbog svog pomalo neobičnog izgleda i malih dimenzija te detalja koji ovaj automobil razlikuju od njegove osnovne verzije. Ali već prvi pritisak na papučicu gasa pokazat će da osim vanjskog izgleda Panda 100 HP ispod svog poklopca motora skriva nešto drukčije i neobično. Možda se 100 KS neće činiti mnogo i možda će mnogi na tu činjenicu samo odmahnuti rukom, ali za automobil koji teži oko 900 kg ta snaga je dovoljna da imate osjećaj kao da sjedite za kokpitom manjeg sportskog bolida.

U kombinaciji sa 6-stupanjskim manualnim mjenjačem Panda 100 HP postiže maksimalnu brzinu od 185 km/h, do 100 km/h ubrzava za nešto više od 9 sekundi, a prosječna potrošnja tijekom testa iznosila je 6,8 litara na 100 kilometara. Osim relativno snažnog motora, Panda ima i kvalitetnu unutrašnjost te prilično prostranu stražnju klupu, što vam omogućuje da u ovom automobilu prevezete i pet odraslih osoba. Simbolično ili ne, ali cijena od 100.000 kuna znači da je sve vezano uz ovaj automobil u znaku brojke sto. Vrlo teško je reći kojim kupcima je namijenjena ova sportska verzija Pande, ali ne treba sumnjati da će svi oni koji žele malen i brz automobil dobiti sve što im je potrebno, po vrlo prihvatljivoj cijeni.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Totalni raskol u ’vezi’ Suzukija i VW-a, više niti ne razgovaraju

Totalni raskol u ’vezi’ Suzukija i VW-a, više niti ne razgovaraju

Kada je Volkswagen preuzeo 20 posto vlasništva nad Suzukijem, niti najveći pesimisti nisu očekivali ovakav rasplet situacije. Nekoliko početnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika