05.12.2007. / 19:55

Autor: Nina Tomljanović

RATNI ZLOČIN

Pavić ostaje u američkom pritvoru

Prepreka Pavićevog izručenja Hrvatskoj je njegovo kanadsko državljanstvo

Federalna sutkinja Virginia Morgan donijela je odluku da Goran Pavić, kojeg vukovarsko odvjetništvo tereti za ratni zločin na području Sotina početkom 90-ih, do daljnjega ostaje u pritvoru u Sjedinjenim Državama. Prepreka Pavićevog izručenja Hrvatskoj je njegovo kanadsko državljanstvo.

Sutkinju Morgan su najviše zanimali tehnički detalji uhićenja. Naime, sporno je da li je Pavić uhićen na američkom ili kanadskom tlu. Ukoliko optuženi nije bio na američkom tlu, Sjedinjene su Države zapravo kidnapirale kanadskoga državljanina, čulo se u sudnici.

Cijeli rasplet slučaja pomno prate kanadski mediji koji smatraju da kao kanadski državljanin, Pavić treba uživati sva prava koja pripadaju Kanađanima u ovakvim situacijama.

Pitanje hoće li Pavić biti izručen Hrvatskoj ili vraćen u Kanadu otvoreno je do daljnjeg, a sutkinja je od svih strana u sporu zatražila nove dokaze.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika