07.12.2007. / 09:23

Autor: Marijana Zrinjski

NEKRETNINE

Padaju cijene nekretnina u Zagrebu

Ovaj mjesec prvi put zabilježen je pad cijena nekretnina u Zagrebu, piše Večernji list. Djelatnici Centra nekretnina.net kažu kako su u ovoj godini prosječne tržišne cijene u Hrvatskoj porasle samo 4,9 posto, što je oko 1,5 posto tekuće inflacije.

U studenom je prosječna tražena cijena stana u Zagrebu bila 2040 eura, što je 1,3 posto manje nego u prethodnom mjesecu. Stanovi u centru grada i dalje su najskuplji s prosječnom cijenom od 2482 eura po kvadratu, u Novom Zagrebu cijene se kreću oko 1850 eura, u Dubravi 1797 eura, na Trešnjevci 2127 eura, a u sjevernom dijelu grada 2368 eura. Cijene koje se traže za kuće u prosjeku iznose 1228 eura i 40 posto su jeftinije od stanova.

U Centru za nekretnine smatraju da će cijene u Zagrebu i dalje padati zbog gradnje i produljivanja restriktivne monetarne politike. No, na Jadranu cijene nekretnina nastavit će lagano rasti jer je potražnja i dalje veća od ponude.

Inače, na Nacionalu.hr-u od nedavno je dostupna i specijalizirana tražilica za nekretnine u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika