13.12.2007. / 18:57

Autor: Martina Čizmić

AKCIJA "KUM"

Iz zatvora u Lepoglavi vodio narkolanac

Tijekom trajanja akcije, od 4. listopada do 12. prosinca obavljeno je 10 zapljena u kojima je policija pronašla 345 grama marihuane, 45 grama amfetamina, 8 grama heroina i opremu za proizvodnju marihuane, 2687 kilograma heroina, 392 šteke cigareta, 177 pakiranja pirotehničkih rekvizita, 62 mobitela, 3 precizne vage, 1 UKV stanica te 76 tisuća kuna

Ravnatelj policije Marijan Benko i načelnik međimurske Policijske uprave Ivan Sokač na konferenciji za novinare dali su osnovne informacije o akciji "Kum". U sklopu te akcije u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu sprovedeno je 11 osumnjičenih za zlouporabu droga i udruživanje radi preprodaje droga.

Prema neslužbenim podacima, prvoosumnjičeni je upravljao narkolancem iz poluotvorena dijela Kaznionice u Lepoglavi gdje izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe droge.

Tijekom trajanja akcije, od 4. listopada do 12. prosinca obavljeno je 10 zapljena u kojima je policija pronašla 345 grama marihuane, 45 grama amfetamina, 8 grama heroina i opremu za proizvodnju marihuane, 2687 kilograma heroina, 392 šteke cigareta, 177 pakiranja pirotehničkih rekvizita, 62 mobitela, 3 precizne vage, 1 UKV stanica te 76 tisuća kuna. Pretraženo je 25 objekata i 26 automobila i uhićeno 18 osoba. U Varaždinu je pronađen stan s laboratorijem za umjetni uzgoj marihuane te 43 stabljike indijske konoplje.

Benko je naglasio da su akcijom obuhvaćeni ne samo preprodavači nego i proizvođači droga. Rekao je kako se još ne može govoriti o ukupnim količinama droge koja se povezuje s tom kriminalnom skupinom, ali je vjerojatno riječ o velikim količinama. U akciji je sudjelovalo više od 150 policijskih službenika, a uključen je bio i USKOK.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika