Objavljeno u Nacionalu br. 631, 2007-12-18

Autor: Ante Mihić

TREND

Hondin Hybrid za zaštitu okoliša i prirode

Prvi Hybrid koji smo imali priliku voziti bio je Toyotin model Prius, zato je činjenica da ćemo imati mogućnost voziti i Hondin Civic Hybrid kod nas probudila veliku znatiželju. Prvi dojam bio je vrlo pozitivan, pa iako ima nešto drukčiji sustav rada nego Prius, Civic Hybrid također je automobil koji zbog svojih karakteristika manje onečišćuje okoliš i ima znatno manju potrošnju goriva od klasičnih automobila. Testni model pokretao je 1.3 benzinski agregat potpomognut elektromotorom snage 20 KS. Zajedno ta dva motora imaju 95 KS, što je relativno dobro za sve one koji žele snažan, ali štedljiv automobil.

Posebnost svih hibridnih vozila je njihov elektromotor koji je u Hondinu modelu bio smješten ispod stražnjih sjedišta i koji ima funkciju da “asistira” benzinskom agregatu pri nižim brzinama. Punjenje elektromotora vrši se svakim kočenjem, a jedna od karakteristika ovog modela je u tome što se prilikom svakog zaustavljanja koje traje dulje od dvije sekunde uključuje funkcija “auto stop”, prilikom koje se automobil automatski gasi, a micanjem noge s papučice kočnice motor se sam pali i automobil je spreman za vožnju. Cijena testiranog modela iznosi 189.000 kuna i 20 posto je viša od cijene osnovnog modela, ali ako ste osoba koja razmišlja o čišćoj zemlji, Hybrid će biti vaš prvi izbor.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika