Objavljeno u Nacionalu br. 631, 2007-12-18

Autor: Nacionalova redakcija

U IRAKU SVE SNAŽNIJI UTJECAJ VJERSKIH EKSTREMISTA

Brutalnost prema ženama kao opomena svima onima koji se ponašaju prozapadno

Kako tvrde lokalne vlasti, u posljednjih šest mjeseci, otkad je britanska vojska počela u južnom iračkom gradu Basri predavati vlast iračkoj, koja je potpunu kontrolu nad gradom preuzela u nedjelju, ubijeno je 48 žena i djevojaka zbog neislamskog ponašanja, mnoge na javnim mjestima, pred svjedocima, za primjer drugima. Sve snažniji utjecaj na prilike u gradu imaju ekstremističke islamske šiitske grupacije, koje nastoje ojačati islamistička pravila i običaje, a posebno im smeta prozapadno ponašanje. Oni koji se ne pokoravaju tim novim uzusima kažnjavaju se, a najbrutalnije žene koje se neislamski ponašaju.


Prije nekoliko dana u središtu jedne četvrti zaustavio se automobil, iz njega je izbačena okrutno pretučena žena, a potom je, dok je krvava ležala na pločniku, jedan muškarac u nju ispalio rafal i odvezao se automobilom. Nekoliko dana prije pripadnici šiitske milicije “Vojska Mahdi” pred skupinom djece su mlatili jednu djevojku, a na kraju su joj razbili lubanju velikim kamenom.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika