18.12.2007. / 17:11

Autor: Katarina Zorić

PREGOVORI

Zastupnici manjina traže skupne pregovore sa Sanaderom

Predstavnici manjina danas su održali još jedan sastanak, na kojem je još jednom utvrđeno da će se inzistirati na zajedničkom nastupu…

Zastupnici nacionalnih manjina i danas su potvrdili da s mandatarom za sastavljanje nove vlade Ivom Sanaderom prvo žele pregovarati skupno o zajedničkoj platformi, a tek potom pojedinačno, o specifičnim problemima svake manjine.

Predstavnici manjina danas su održali još jedan sastanak, na kojem je još jednom utvrđeno da će se inzistirati na zajedničkom nastupu.

"Dogovorili smo se da ćemo prvo pregovarati zajedno i rješavati pitanja koja su zajednička za sve manjine, a tek potom o specifičnim potrebama", rekao je zastupnik bošnjačke manjine Šesmo Tanković napominjući da je predstavnik manjinskih zastupnika sa zajedničkom platformom već upoznao Sanadera, kao i šefa SDP-a Zorana Milanovića.

"Milanović je u potpunosti prihvatio tu platformu, dok od Sanadera još nismo dobili povratnuinformaciju", kazao je Tanković.Naglasio je i da je temeljno pitanje koje tišti bošnjačku nacionalnu manjinu činjenica da je veći dio Bošnjaka popisan kao Musliman.

"Dok se to pitanje ne riješi, nama niša ne znače kvote za nacionalne manjine", kazao je Tanković, koji žali zbog činjenice da njegovi kolege manjinski zastupnici nisu jednodušnopodržali zahtjev da se svi Muslimani u popisima birača prevedu u Bošnjake.

Kazao je i kako je, upravo zbog te činjenice, dio Bošnjaka nezadovoljan skupnim pregovorima smandatarom, no naglasio je kako će se ipak držati dogovora o zajedničkom nastupu, a tek nakonzajedničkih pregovora pristupiti pregovorima o specifičnim bošnjačkim pitanjima.

Manjine će predložiti Sanaderu da ih zajednički primi u četvrtak.

Vezane vijesti

Srbija u iščekivanju mandatara

Srbija u iščekivanju mandatara

Srbijanske stranke Socijalistička partija Srbije (SPS) Ivice Dačića, Liberalno demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića i Ujedinjeni regioni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika