18.12.2007. / 18:34

Autor: Martina Čizmić

DEN HAAG

Bez Mladića Nizozemska će blokirati pristupanje Srbije EU

"Ako bismo razvodnili uvjete za pristup, Europska unija bi izgubila vjerodostojnost. Ratko Mladić morat će biti uhićen i izručen Tribunalu", rekao je Verhagen

Nizozemski ministar vanjskih poslova Maxime Verhagen izjavio je da će Nizozemska blokirati pristup Srbije Europskoj uniji sve dok Ratko Mladić ne bude uhićen i predan UN-ovom sudu za ratne zločine u Den Haagu.

Verhagen je izjavio kako neće potpisati sporazum o bržem pristupu Srbije Europskoj uniji sve dok Beograd ne izruči bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba koji je optužen za genocid. Dodao je akako se Srbiji, u zamjenu za neovisnost Kosova ne smije omogućiti brzi pristup u članstvo EU.

"Ako bismo razvodnili uvjete za pristup, Europska unija bi izgubila vjerodostojnost. Ratko Mladić morat će biti uhićen i izručen Tribunalu", rekao je Verhagen.

Prošlog su tjedna čelnici EU ponudili Srbiji ubrzan pristup Uniji nakon što ispuni uvjete za potpisivanje prvog sporazuma o međusobnim odnosima. Verhagen taj potez smatra opasnim jer će još više narasti skepticizam Nizozemaca prema EU.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika