19.12.2007. / 08:32

Autor: Nina Tomljanović

ZAGREB

SDP-ovci pokušavaju pridobiti HSS-ovce

O kojim je ljudima točno riječ, nije želio otkriti, no kako doznaje Jutarnji list riječ je o dvoje zastupnika koje treba tražiti među Stipom Gabrićem Jambom, dožupanicom grada Siska Marijanom Petir i Zdravkom Kelićem iz Vukovara

Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je kako neki zastupnici iz SDP-a zovu njegove ljude da se priklone lijevoj opciji. "Zvali su ih na večere i mislili su da to neću doznati. A ja sam saznao i to ne samo da su bili na večeri, već i što je bilo na meniju", kaže Friščić.

Unatoč tome, predsjednik HSS-a smatra da će njegovi zastupnici ostati uz stranku. O kojim je ljudima točno riječ, nije želio otkriti, no kako doznaje Jutarnji list riječ je o dvoje zastupnika koje treba tražiti među Stipom Gabrićem Jambom, dožupanicom grada Siska Marijanom Petir i Zdravkom Kelićem iz Vukovara. U prilog tome ide i naklonost navedenih čelnika HSS-a. Jambo je izjavljivao kako je 99 posto za SDP, te on i u županiji koalira s SDP-om, također i Marijana Petir koja je osobno kazala da je više za lijevu opciju. Što se tiče Kelića, on ima relativno loše odnose s HDZ-om.

Petir i Kelić su, naime demantirali bilo kakve navode da ih SDP-ovci vode na večere, te poručuju kako ostaju u HSS-u. Gradonačelnik Metkoviće Jambo nije demantirao navode već je kazao: "Nemojte se baviti bezveznim stvarima. Ja sam mogu platiti večeru svima u županijskoj skupštini na čijoj sam sjednici trenutno".

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika