19.12.2007. / 13:16

Autor: Nina Tomljanović, Katarina Zorić

SLUČAJ KARLOVAČKA PIVOVARA

Svih pet okrivljenika izjavilo: "Nismo krivi!"

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je 18. svibnja optužnicu protiv pet odgovornih osoba Karlovačke pivovare i Pivovare kao trgovačkog društva zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Danas je na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje petorici optuženika zbog propusta koji su doveli do ispuštanja velike količine ugljičnog dioksida iz Karlovačke pivovare.

Svih petero okrivljenih izjavilo je kako nisu krivi. Iz pivovare je stiglo priopćenje kako i oni žele znati što je prouzrokovalo nesretni događaj. Ističu kako je smrt Zdravka Martinovića tragičan događaj, posebice za njegovu obitelj i prijatelje. "Iskreno suosjećamo s tugom obitelji te se nadamo da će suđenje dati odgovore i razjasniti slučaj", naglašavaju iz Pivovare.

Suđenje je održano točno devet mjeseci nakon smrti Karlovčanina Zdravka Martinovića koji je umro zbog ispuštanja velike količine CO2 iz Pivovare kada je 23. veljače šetao u blizini Pivovare gdje je zbog hipoksičnog gušenja izgubio svijest.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podignulo je 18. svibnja optužnicu protiv pet odgovornih osoba Karlovačke pivovare i Pivovare kao trgovačkog društva zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Riječ je o tehničkom direktoru Gaboru Ligetiju, glavnom inženjeru Slavenu Siladiću, voditelju proizvodnje fermentacije Marinku Kovačeviću, rukovoditeljici Odjela sigurnosti na radu i zaštiti okoliša Zrinki Odrčić i direktorici proizvodnje Mariji Tufeković.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika