Objavljeno u Nacionalu br. 633, 2007-12-27

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

U Itasu razmatraju izlazak na burzu

Tvrtka Itas Prvomajska obilježila je prvu godinu poslovanja u kojoj je dobit veća od planirane 60 posto i krajem studenog je iznosila 1,8 milijuna kuna

BRANIMIR VLAJO, direktor Itas Prvomajske, najavio je da će prihodi te tvrtke u idućih pet godina rasti po stopi od najmanje 20 posto godišnjeBRANIMIR VLAJO, direktor Itas Prvomajske, najavio je da će prihodi te tvrtke u idućih pet godina rasti po stopi od najmanje 20 posto godišnjeTvrtka za proizvodnju alatnih strojeva Itas Prvomajska iz Ivanca prošli je tjedan obilježila prvu godinu poslovanja. Tvrtka je počela raditi 1. siječnja ove godine, nastavljajući proizvodnju tvrtke Itas koja je otišla u stečaj. Prema rezultatima poslovanja za prvih 11 mjeseci, poslovni prihodi veći su za 17 posto od planiranih i iznosili su krajem studenog 16,5 milijuna kuna, a dobit je 60 posto veća od planirane i iznosila je oko 1,8 milijuna kuna. Istovremeno je u nabavu nužnih osnovnih sredstava te investicijsko i tekuće održavanje poslovanja uloženo 1,7 milijuna kuna. Na nedavno održanoj skupštini dioničara, direktor Itas Prvomajske Branimir Vlajo predstavio je petogodišnji poslovni plan prema kojem će poslovni prihodi rasti po stopi od najmanje 20 posto godišnje, s ciljem da se do 2013. približe brojci od 10 milijuna eura. U razdoblju do 2012., kazao je Vlajo, tvrtka će ostvariti ulaganja od najmanje 4 milijuna eura. Kako je Vlajo najavio, u traženju načina financiranja poslovanja jedna od opcija koje će se razmatrati u Itas Prvomajskoj je izlazak na Zagrebačku burzu.

Vodstvo Itas Prvomajske smatra da će sljedeća godina biti prijelomna iz nekoliko aspekata. Počet će ozbiljna ulaganja u nove proizvodne kapacitete, koja neće biti manja od 4 milijuna kuna, a povećanje proizvodnje bazirat će se, umjesto na povećanju broja radnika, na povećanju proizvodnih kapaciteta.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika