29.12.2007. / 11:11

Autor: Nina Tomljanović

KUBA

Castro kaže kako se više ne drži čvrsto vlasti

Kubanski vođa otkad je obolio viđen je samo na službenim fotografijama i snimkama, pa je nejasno hoće li se zadržati na dužnosti

Kubanski vođa Fidel Castro (81) jučer je Narodnoj skupštini poslao pismo u kojem piše kako se u svojim mlađim danima čvrsto držao vlasti, no da ga je život naučio kako ponekad treba promijeniti svoje stajalište.

Prošloga tjedna Castro je u priopćenju i službeno naznačio da bi mogao napustiti dužnost predsjednika Kube jer kako je rekao nije mu dužnost držati se pod svaku cijenu svog položaja te da ne želi otežavati put mlađima.

Nakon što taj potez odobri izvršno Državno vijeće na sjednici u ožujku, Narodna bi skupština i službeno mogla umiroviti Castra koji je mlađem bratu Raulu predao vlast nakon operacije u srpnju 2006. godine.

Kubanski vođa otkad je obolio viđen je samo na službenim fotografijama i snimkama, pa je nejasno hoće li se zadržati na dužnosti. Ukoliko je teško bolestan, skupština bi njegovim nasljednikom mogla imenovati Raula ili nekog drugog.

Castro je ponovno kandidat za zastupnika u skupštini, a njegov brat kaže da mu je dovoljno dobro da stranački izaslanici podupru njegovu kandidaturu, što je uvjet da bi se obnašala predsjednička dužnost.

Fidel Castro trenutno se nalazi na čelu Državnog vijeća i Vijeća ministara te prvog tajnika vladajuće Komunističke stranke.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika