30.12.2007. / 21:17

Autor: Nina Tomljanović

PAKISTAN

Na predsjedničku dužnost PPP-a Benazir Bhutto nasljedio sin Bilawal Zardari

Od PPP-a se doznaje da je Benazir Bhutto odredila muža kao nasljednika na čelnoj stranačkoj dužnosti, ali je on prepustio mjesto sinu

Bilawal Zardari (19), sin pokojne oporbene pakistanke čelnice Benazir Bhutto nasljedio je majku na dužnosti predsjednika glavnog oporbenog pokreta u Pakistanu. Unatoč još uvijek upitnom održavanju izbora, Narodna stranka Pakistana (PPP) je najavila sudjelovanje na parlamentarnim izborima 8. siječnja.

Mladi Zardari imenovan je predsjednikom PPP-a, a njegov otac Asif Ali Zardari dopredsjednikom te stranke. Od PPP-a se doznaje da je Benazir Bhutto odredila muža kao nasljednika na čelnoj stranačkoj dužnosti, ali je on prepustio mjesto sinu.

Nakon imenovanja, Bilawal je prisegnuo da će osvetiti za smrt majke istaknuvši kako mu je majka uvijek govorila da je demokracija najbolja odmazda.

Po uzoru na istragu o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafica Haririja, PPP je zatražio da UN povede istragu o ubojstvu nesretne Benazir Bhutto.

Izborno povjerenstvo jučer je izjavilo kako će se izbori vjerojatno odgoditi zbog smrti Benazir Bhutto i nemira koji su zahvatili zemlju.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika