10.01.2008. / 15:42

Autor: Marijana Zrinjski

AGONIJA SE NASTAVLJA

Ipak novi izbori u Osijeku

U roku od 30 do 60 dana u Osijeku će se morati održati ponovni izbori koji će koštati tri i pol milijuna kuna. Naime, danas se na konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća, vijećnici nisu uspjeli dogovoriti oko izbora predsjednika Gradskoga vijeća. Stoga su, kako bi se omogućili novi izbori, predstavnici svih pet stranaka koje čine Vijeće, već za danas najavili ostavke njihovih vijećnika.
Činjenicu da ni Odbor za izbor i imenovanja, niti sami vijećnici nisu predložili nikoga za predsjednika Gradskog vijeća, predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić komentirao je ovako: “To je porazno i loše za grad koji stagnira".

Da će ipak doći do novih izbora u Osijeku, prije nekoliko dana predvidio je i predsjednik HSP-a Anto Đapić koji nije vjerovao u dogovor HDSSB-a, SDP-a i HNS-a da sastave gradsku vladu. Ponovo je da ne postoji mogućnost da dvije stranke koje su u Osijeku dobile najviše glasova, HSP i HDSSB koaliraju. Također, propao je i pokušaj koalicije HDSSB- s SDP-om zbog principijalnih razloga. SDP je pak prije Nove godine predložio novi modus rješavanja krize gradske vlasti u Osijeku. Njihov prijedlog bio je da svaka od pet stranaka imenuje jednog člana Poglavarstva. Gradonačelnik bi došao iz redova HSP-a i HDSSB-a, dvije stranke koje su osvojile najviše mandata. To bi bilo učinjeno na način da bi te dvije stranke dale po jednog kandidata od kojih bi svatko obnašao dužnost gradonačelnika pola preostalog mandata koji iznosi dvije godine. Taj prijedlog nije naišao na odobravanje ostalih stranka koji ga smatraju utopijom.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika