15.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA

U UTORAK ODLUKA O TREĆEM PROGRAMU

U UTORAK ODLUKA O TREĆEM PROGRAMU

Vijeće za radio i televiziju u utorak bi trebalo dodijeliti koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu, odnosno odabrati tvrtku koja će privatizirati treći program HTV-a. Odluku će Vijeće donijeti na sjednici u zagrebačkom hotelu ‘’Opera’’, koja će početi u 10 sati. Na natječaj se javilo sedam tvrtki, dok je svoje programske odrednice sredinom lipnja članovima Vijeća predstavilo šest ponuđača. Riječ je uglavnom o novoosnovanim tvrtkama, u kojima su kapital sa stranim medijskim kućama udružila hrvatska poduzeća i udruge.
Za desetogodišnju koncesiju, za koju je godišnje potrebno izdvojiti 300 tisuća kuna i 100 tisuća kuna za korištenje frekvencije, natječu se tvrtke “Fina Mur”, “Rovita”, “Medijska kuća”, “RTL”, “HMTM”, “TV Moslavina”, te “UCD Distribucija” koja jedina nije došla na javno predstavljanje ponuda. Za dobivanje koncesije potrebno je pet glasova, a ako niti jedan kandidat ne dobije potrebnu većinu glasova ni nakon tri kruga glasovanja, natječaj će se ponoviti. Prednost bi trebale imati ponude s većinski zastupljenim programom vlastite proizvodnje, na hrvatskom jeziku i programskim sadržajima europske proizvodnje.

Vezane vijesti

Vlada prihvatila ponudu D. Končara za otok Sveta Katarina - Monumenti

Vlada prihvatila ponudu D. Končara za otok Sveta Katarina - Monumenti

Vlada je na današnjoj sjednici tvrtki Kermas Vod Četiri, poduzetnika Danka Končara, dala koncesiju na pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika