17.01.2008. / 17:40

Autor: Marijana Zrinjski

ŠIBENIK

Tonči Tadić osnovao Odbor za praćenje provedbe ZERP-a

"Plavi forum", mreža ekoloških i zavičajnih udruga sa Jadrana, ribarske organizacije i nezavisni znanstvenici osnovali su danas u Šibeniku Odbor za praćenje provedbe ZERP-a. Osim praćenja provedbe pojasa, svrha Odbora na čijem čelu je Tonči Tadić, je komunikacija s hrvatskom Vladom, Saborom i javnošću "kako se ne bi odustalo od prihvaćenih odluka o proširenju jurisdikcije Hrvatske na Jadranu".
Članovi odbora u priopćenju ističu da je svaki pritisak Europske unije na Hrvatsku neutemeljen, s obzirom da Hrvatska u skladu s međunarodnim pravom, ima pravo proširiti svoju jurisdikciju na Jadranu i preuzeti odgovornost za svoj dio Jadrana. Oštro se protive tezi da su radi ZERP-a zamrznuta sredstva iz pretpristupnih fondova EU i pregovora o pravosuđu. Također, naglašavaju da se oštro protive bilo kakvoj odgodi primjene gospodarskog pojasa.
Uz Tadića, bivšeg saborskog zastupnika HSP-a koji je na ovim parmalentarnim izborima nosio Listu Vilog Mista, članovi Odbora su Vjeran Piršić, Petar Baranović, Alen Soldo i Danilo Latin.

Vezane vijesti

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Međimurci rade, Dalmatinci i Slavonci se inate

Vođa Kukuriku koalicije, Zoran Milanović, sudjeluje u Facebook chatu putem kojeg odgovara na pitanja građana, koje su mu postavljali tijekom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika