23.01.2008. / 10:48

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Tjedni horoskop 23. siječnja do 1. veljače 2008.

OVAN
Zbog dobrog Merkura, i dalje ste sretne ruke u kupovinama i svakodnevnim poslovima, a ne smeta vam ni to što vas prijatelji pozivaju vani te što se imate priliku opustiti se u društvu znanaca. Poslovni razgovori nisu vam problem, a neko kraće putovanje također bi moglo biti korisno.
Imate Veneru u lošem aspektu pa će se pokvariti emocionalna veza. Bit ćete neraspoloženi i skloni prekidu – s kojom odlukom ne treba žuriti! Radije pokušajte ovo vrijeme iskoristiti za sređivanje spomenutih poslova. Požurite ako je riječ o učenju i ispitima, sređivanju dokumenata ili trgovini. Budući da se, dakle, ionako morate pomiriti s tim da u ovom razdoblju ženama niste nimalo privlačni, to vam je najpametnije zaista pokušati barem malo zaraditi.

BIK
Sada se sigurno i nezaustavljivo ostvaruju svi vaši ozbiljni i dugotrajni planovi i to zbog dobrog djelovanja Jupitera i Saturna. Možete očekivati novčane dobitke te značajno napredovanje u poslu.
Odlično se razvijaju svi poslovi s nekretninama i sudovima, imate također zaštitu utjecajnih prijatelja. Ipak, još traju poprilično neugodni događaji koje će vam prirediti loš Merkur. On ne može pokvariti važne poslove, ali može neugodno djelovati obične poslove, na živce i svakodnevnicu. Moglo bi biti sukoba s okolinom, osobito djecom i kolegama na poslu, pa bi bilo pametno da se suzdržite od svađa te da radije razmislite o svojim rastresenim postupcima. Najveći je oprez potreban u prometu, tim više što vas dekoncentrira i loš Neptun.

BLIZANCI
Ostao vam je loš Jupiter pa novca još nećete imati ni približno dovoljno, a ozbiljni poslovi su u zastoju. Ipak, kod vas je situacija bolja nego inače. Zbog povoljnog Merkura ipak valja očekivati manja priznanja za uspješan rad.
Dobar položaj Merkura znači i poboljšanje odnosa s okolinom, simpatiju i pomoć okoline, kolega i znanaca. Donosi sreću u kupovinama, trgovini, računanju, pisanju, na ispitima… Znači i veću snalažljivost, jasnoću u planovima i pothvatima. Dobro je sve što se odnosi na mlađe članove obitelji – a i to je važno jer se u obitelji u posljednje vrijeme množe problemi. Mars u vašem znaku obećava poboljšano zdravlje, veću sklonost inicijativi, hrabrije pothvate. Ne smijete, međutim, zaista ni u čemu riskirati.

RAK
Potrebno je da se što prije suočite sa financijskim problemima! Hitno počnite praviti planove kako ćete se riješiti dugova. Također razmislite i o odnosu prema članovima obitelji s kojima biste mogli imati ozbiljnijih teškoća.
Kratko će vam vrijeme smetati i loša Venera. Može stoga biti lošeg raspoloženja, nezadovoljstva osobom koju volite te jake mrzovolje. Svakako odgodite ozbiljnije odluke. Ima razloga za zabrinutost - pred vama je naporna godina dana - ali istodobno valja iskoristiti mogućnost napredovanja u karijeri te štošta primijeniti. Loš Jupiter znači da ćete važne planove teško ostvarivati te da ćete živjeti u težim okolnostima, ali uz odličnog Saturna moguće je izdržati mnogo toga i, uz to, ipak napredovati.

LAV
Merkur vas izluđuje pa bi loše raspoloženje moglo još potrajati. Neka vas tješi to što je riječ samo o kratkom vremenu kao i to da sadašnja zbrka neće ostaviti nikakvih loših posljedica.
Tko god vam u ovom vremenu bio spreman pomoći - dobrodošao je! Poznato je da sve volite obavljati sami i bez ičije pomoći, ali ovog puta napravite izuzetak i prihvatite svaku pomoć. Čak i ako vas samo pozovu na brbljanje uz kavu, odlazak u kino ili u šetnju - i to prihvatite. Bez obzira na lošeg Merkura, nemojte samovati kod kuće. Jedino, nemojte se upuštati u ogovaranja. Vaše su vrline iskrenost i poštenje pa neka i sada ostane tako. Uostalom, i vas će ogovarati pa ćete se uvjeriti koliko je to neugodno. Zdravlje vam je, srećom, bolje nego inače.

DJEVICA
Ulijevate povjerenje drugima, a i sami se možete osloniti na utjecajne prijatelje i znance. Konačno dobivate priznanja za svoj naporan rad, a velika je šansa i da konačno sredite privatan život.
Odlučni ste, spremni za velike poslove. U ovom razdoblju dobrog Jupitra i Saturna u vašem znaku mogu vam se povećati organizatorske sposobnosti, a možete i šarmom mnogo postići. Ovo je vrijeme velike zarade, stjecanja imetka, ali i povećane kreativnosti. Uspijevate bolje razumjeti i sebe i druge osobe. Ipak, ostaju vam loši Mars i Uran, koji kvare zdravlje i unose nemir, a ni Saturn u vašem znaku ne pridonosi boljem zdravlju. Čuvajte se ozljeda, ali i psihosomatskih bolesti. Moglo bi biti i problema sa želucem. Obavezna je dijeta!

VAGA
Sve što je u vezi s Marsom i Merkurom sada vam ide od ruke. Odlično trgujete, snalažljivi ste, uspješno polažete ispite, učite s lakoćom, često putujete, bez problema uspijevate obaviti mnoštvo malih poslova, marljivi ste, mnogo se družite s prijateljima.
Dobar utjecaj Marsa vas ohrabruje pa poduzimate i riskantnije poslovne poteze - koji se isplate. Počnite baviti nekim sportom jer sada kod vas ima i agresije pa ju je bolje usmjeriti prema nečem korisnom. Naime, zbog loše Venere odjednom ste nesretni s osobom koju volite, a u svojim ste postupcima pomalo, za vas posve netipično, netolerantni. Ne vodite dovoljno računa o mišljenju i potrebama drugih pa što hitnije promijenite svoje ponašanje. Zdravlje je solidno, imate energije.

ŠKORPION
Stabilizira se zdravlje s kojim ste znali imati dosta problema. Također je, a zbog dobrog Jupitera, odlična situacija i u vezi s novcem, dobro se razvijaju poslovi sa sudovima ili su u vezi s nekretninama.
Gotovo sigurno primate priznanja i pohvale. Mnogo je odličnih promjena, a najviše je dobrih poslovnih ponuda. Novi poslovi i ugovori donose vam smirenost i stabilnost. Ipak, loš bi Merkur mogao donijeti poprilično glavobolja. Problemi s običnim, svakodnevnim, neznatnim poslovima, nevolje u svakodnevnom životu te nesposobnost normalnog komuniciranja, ovog će puta biti izrazitiji nego obično jer se Merkur duže zadržava u nepovoljnom aspektu – ali loših posljedica ipak neće biti! Pripazite samo da se sa svima ne posvađate!

STRIJELAC
Imate povoljan aspekt Merkura pa ćete spretnije izlaziti na kraj sa svim poslovima, a bit će vam kvalitetnije i slobodno vrijeme. Može biti korisnih poznanstava i putovanja. Lakše ćete obaviti i ozbiljnije poslovne razgovore.
Međutim, ograničenja koja vam nameće okolina postaju mnogo veće nego ranije, a i obaveze su veće. U razdoblju lošeg Saturna bolje je svemu se donekle prilagoditi! Nikakve promjene osim u ponašanju nisu vam preporučljive. Ne valja preuzimati dodatne obaveze, a čak i uz najsavjesniji rad moguće su nepravde. Ako vas povrijedi nadređena, na poslu važna osoba, ponavljajte si da svatko ponekad ima težak period i da ne valja zlopamtiti. Mudrost vam je potrebna više nego ikada. Češće se odmarajte, jako ste umorni!

JARAC
Venera ulazi u vaš znak, tu je već Jupiter, a povoljan je i Saturn. Dobro ste raspoloženi, sretni s osobom koju volite, a i obiteljska je situacija smirena. U razdobljima dobrog Jupitera i Venere često počinju formalnije veze ili se povećava obitelj.
Možete, također, očekivati povećan uspjeh na poslu, a vjerojatno će doći do značajnog povećanja zarade. Sada možete obaviti kupovine o kojima ste duže razmišljali. Jupiter simbolizira bogatstvo, pravne poslove i nekretnine, dobro raspoloženje i odlične veze s prijateljima. U vremenu dobrog Jupitera i Saturna staraju se temelji velikog profesionalnog i materijalnog napredovanja pa to svakako iskoristite. Venera će pomoći da se i privatno sredite, a zdravlje je također sasvim stabilno.

VODENJAK
Merkur je u vašem znaku, povoljan je Mars. Merkur vas čini snalažljivim, radoznalim, spretnim u komunikacijama, učenju i trgovini. Bit će putovanja s ugodnim poznanstvima, a zbog Marsa ste hrabri i marljivi na poslu, uz to i dobrog zdravlja.
Bit ćete spremni za nove poslove. Dobit ćete dobre vijesti, bit ćete zadovoljni s kolegama na poslu. Posljedica velikog zalaganja na poslu bit će bolja zarada pa ćete i s tim biti zadovoljni. Poslovni su partneri s vama jako zadovoljni, i to biste ovih dana mogli saznati. Bit će vam potrebno i da izlazite vani te se opustite u društvu prijatelja - energije ćete imati dovoljno! Dio vremena provedite pomažući umornim članovima obitelji. Svi će vam biti zahvalni, a vi se nećete umoriti.

RIBE
Iz lošeg, Venera je ušla u povoljan aspekt prema vašem Suncu. Odlično vam se razvijaju poslovi, sretno ste zaljubljeni, dobrog raspoloženja. Družite se s prijateljima, poznanstva koja sklapate vrlo su korisna. Sve bolje zarađujete.
Poljepšat ćete se pa će i to doprinijeti boljem raspoloženju. Bit će vam posao s većom zaradom. Ako niste zadovoljni sadašnjim poslom, ponudu prihvatite tek nakon temeljitog razmišljanja! Uran jer u vašem znaku što, uz lošeg Saturna i Marsa, može imati neugodnih posljedica. Ako spadate u smirenije i razumnije osobe, to će značiti povećanu težnju za neovisnošću. No, možete se pretjerano suprotstavljati tradiciji i običajima, a to vam sada donosi ozbiljne neprilike! Ostanite ozbiljni i odgovorni!

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika