Objavljeno u Nacionalu br. 636, 2008-01-21

Autor: Mislav Šimatović

KARIJERA I NOVAC

EU hvali rad Komisije za kontrolu natječaja

Europska komisija proglasila je twinning projekt Državne komisije za kontrolu javne nabave najbolje provedenim takvim projektom izvedenim u praksi

GORAN MATEŠIĆ, predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabaveGORAN MATEŠIĆ, predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave Twinning projekt "Jačanje sposobnosti Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave”, koji je ta hrvatska institucija provodila godinu i pol dana u okviru CARDS programa Europske komisije, nedavno je u službenom glasilu Twinning news proglašen najboljim projektom te vrste izvedenim u praksi. Riječ je o projektu vrijednom 600 tisuća eura, financiranom sredstvima iz europskih fondova, koji se provodio u okviru procesa približavanja EU.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) ima snažnu antikoruptivnu ulogu i unutar Europske komisije njenom radu pridaje se velika pozornost. Projekt koji je provodio DKOM u suradnji sa srodnom slovenskom institucijom pohvaljen je i u Izvješću o napretku, koji je u studenome 2007. objavila Europska komisija. Za poglavlje javne nabave u Izvješću se kaže kako DKOM “nastavlja uspješan rad” te da je trajanje žalbenog postupka u Hrvatskoj jedno od najkraćih u EU. Goran Matešić, predsjednik DKOM-a, kaže da je uvrštenje tog projekta u “best practice” direktna pohvala radu DKOM-a od EU institucija. Pohvala je značajna, napominje Matešić, jer dolazi u trenutku kada je Hrvatskoj blokiran dio sredstava iz EU fondova zbog dugotrajnih i učestalih slabosti u radu hrvatske administracije na području upravljanja tim sredstvima.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika