22.01.2008. / 08:46

Autor: Marijana Zrinjski

POTPREDSJEDNICA VLADE

Đurđa Adlešič najavila otkaze u MORH-u

"Najbitnije nam je bilo da u koalicijski sporazum uđu dvije stvari: povećanje izdvajanja za obrazovanje i regionalni razvoj s jasnom financijskom decentralizacijom. Kada je riječ o obrazovanju želimo da se veleučilišta i stručne škole otvaraju po županijskim centrima", kazala je u intervjuu za Jutarnji list potpredsjednica Vlade za unutarnju politiku Đurđa Adlešič.

Odgovarajući na pitanje o tome da li ju je premijer Ivo Sanader izigrao kada joj nije dao mjesto ministrice regionalnog razvoja koje je željela, već ga je ustupio Petru Čobankoviću, odgovorila je da je najvažnije da se to ministarstvo osnovalo, te da ga vodi, kako je rekla, efikasan ministar poput Čobankovića. Govoreći o svojim dužnostima nabrojila je resore državne uprave, pravosuđe, MORH i MUP. "Svugdje, pogotovo u državnim uprava koje su spore i neefikasne, treba provesti reforme, brze i korjenite promjene", kazala je. Demantirala je tvrdnje da joj Sanader nije dao da koordinira tajne službe već je kazala da je to sama zatražila. Nije željela komentirati imenovanja Branka Vukelića na mjesto ministra obrane. Samo je napomenula da u MORH-ovoj administraciji sigurno ima viška ljudi, te da će se Vukelić trebati pozabaviti nekim manje ugodnim poslovima. "Morat će se pozabaviti i transparentnošću javnih nabava koje su dosad bile obavijene vojnom tajnom".

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika