23.01.2008. / 16:56

Autor: Marijana Zrinjski

SUSRET MESIĆA I LJUBIĆA

"Daytonski sporazum kriv je za loš položaj Hrvata u BiH"

Predsjednik HDZ-a BiH 1990 i ministar komunikacija i prometa BiH, Božo Ljubić danas je u Zagrebu izvijestio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića o nezadovoljavajućem položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Loša ustavna pozicija hrvatskog naroda je, ističe se u priopćenju HDZ-a 1990 koje je potvrđeno iz Ureda predsjednika, izravna posljedica Daytonskog sporazuma i neprincipijelnih revizija Ustava što rezultira izostankom povratka Hrvata u svoje domove i novim iseljavanjem. To se, navodi se, posebice odnosi na Republiku Srpsku gdje je u prošlosti povratak spriječen nedostatkom sigurnosti povratnika. U priopćenju stoji da danas povratak Hrvata priječi nedovoljna spremnost vlasti Republike Srpske, nedovoljna ekonomska potpora održivom povratku i nedovoljna ulaganja u promet i komunikacije, zapošljavanje, školovanje, zastupljenost hrvatskog jezika i drugo.



Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika