24.01.2008. / 17:21

Autor: Marijana Zrinjski

AKCIJA ZAVODA ZA SUDSKU MEDICINU

Riječki školarci mogu se besplatno testirati na droge

Jučer u Rijeci, u Zavodu za sudsku medicinu, pokrenuta je akcija besplatnog testiranja na droge za djecu sedmog i osmog razreda osnovne škole, i prvog i drugog razreda srednje, piše Novi list. Na pretrazi koja traje šest minuta provjerava se krv i urin. Anonimnost djece koja dolaze na pretrage se garantira, a rezultate nalaza znaju samo roditelji ili nastavnik koji je došao s ispitanikom.

Predstojnik riječkoga Zavoda za sudsku medicinu prof. dr. Alan Bosnar koji je sa svojim suradnicima inicirao akciju kaže: "''Opće je poznata raširenost raznih opijata među sve mlađim naraštajem. Tamne brojke uživatelja su zasigurno pesimistične, ali niti opće poznato stanje ne ulijeva preveliki optimizam glede daljnjeg razvoja narkopošasti. Upravo iz tih razloga odlučili smo se na pionirski korak u detektiranju ovisnika i potencijalnih ovisnika. Jer, poznata je stvar da je najbitnije djelovati u začetku".

Inače, testiranje srednjoškolaca na droge već se treću godinu provodi u Varaždinskoj županij. Do sada je četvero, od ukupno 420 učenika koji su podvrgnuti testiranju, bilo pozitivno na droge.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika