04.02.2008. / 10:40

Autor: Ružica Đukić

Extra zona

Tatjana Jurić odgovara na glasine: 'Neću se nikom pravdati'

Voditeljica novog showa RTL Televizije "Hrvatski top model" govori o svom angažmanu u tom projektu i insinuacijama o tome kako je upravo ona plasirala priču o pokušaju Tatjane Dragović da eliminira Vanju Halilović s RTL-a

Iako je već pet godina gotovo svakodnevno na televizijskim ekranima, voditeljica magazina "Exploziv", dvadesetšestogodišnja Tatjana Jurić, dobila je prvi veći angažman na RTL Televiziji. Riječ je o kombinaciji studijske emisije i reality-showa naziva "Hrvatski top model", u kojem će se djevojke natjecati za glavnu nagradu - ugovor s nekom stranom modnom agencijom. Čak i prije svoga prvog emitiranja, emisija je u javnosti izazvala brojne polemike.

Zadnjih je dana Tatjana Jurić bila na meti glasina da je plasirala priču o Tatjani Dragović koja je navodno svoj angažman na RTL-u uvjetovala otkazom Vanji Halilović.

EXTRA: Prije nego ste počeli raditi na RTL-u, vodili ste emisiju "Modelle". Pet godina kasnije, opet ste voditeljica modne emisije, ali puno zahtjevnije. Osjećate li tremu?
- Evo, opet mi se ponavlja modna emisija, koliko god ovaj put bila riječ o kombinaciji reality-showa i modne tematike. Iskreno, možda se nisam vidjela opet u tom smjeru, ali izgleda da sam osuđena na modu i nije mi žao. Želim odraditi ovo što bolje. Veseli me takva forma jer volim interakciju. Imam pozitivnu tremu i jedva čekam da počnemo s emisijom.

EXTRA: Što mislite, koliko ste se u ovih nešto više od pet godina, koliko se bavite ovim poslom, profesionalno promijenili?
- Javni posao donosi i javne pogreške te zahtijeva stalno usavršavanje. Mislim da kroz svakodnevno vođenje emisije, brojne javne nastupe i govorne vježbe stalno napredujem. Čovjek u svakom poslu, kao uostalom i općenito u životu, stalno sazrijeva i nadam se da se to na meni vidi, da se vidi da sam u nastupima postala uvjerenija i staloženija.

EXTRA: Ipak, za razliku od najava koje ste čitali u "Explozivu", ova emisija zahtijeva puno više improvizacije.
- Takav je bio i "Modelle", koji se emitirao na Novoj TV, a koji je bio moj prvi televizijski zadatak. Dosta se toga baziralo na improvizaciji. Mislim da s tim ne bi trebalo biti problema ako je čovjek prirodan, pogotovo ne nakon nekoliko godina rada.

EXTRA: Kakva su vaša očekivanja od emisije "Hrvatski top model"?
- To je emisija specifičnog koncepta i sva svjetla pozornice bit će usmjerena prema djevojkama koje se natječu, a ja sam veza između žirija i djevojaka. Voditelj bi u takvoj emisiji trebao biti samo jedna smislena poveznica. To mu je osnovni zadatak.

EXTRA: Čuli smo da će vas u "Explozivu", za vrijeme trajanja "Hrvatskog top modela", mijenjati Antonija Stupar.
- Da, iako ću i ja ostati u "Explozivu". To je zanimljiva priča jer smo Antonija i ja ne samo kolegice, nego i dugogodišnje prijateljice. Svojedobno smo skupa živjele u Milanu. Jedno smo vrijeme čak izgubile kontakt jer sam se vratila doma i počela raditi u emisiji "Modelle", a ona je ostala u Italiji. Onda sam došla na RTL, a nakon jedno dvije godine i ona. To mi je stvarno lijepa priča.

EXTRA: U Milano ste, kao i Antonija Stupar, otišli raditi kao manekenka. Mnogi su vam zamjerali da nemate dovoljno iskustva u manekenstvu da biste bili glavna nositeljica emisije.
- Manekenstvo sam uvijek smatrala ponajprije izvorom džeparca, pomoglo mi je financijski rasteretiti roditelje. Međutim, vrlo brzo sam shvatila da ta priča nije za mene. Vidjela, iskušala, imala modna snimanja; sad znam što znači kad si modnim agentima samo broj. Modni svijet je daleko od glamura i sve drugo moraš staviti na čekanje ako želiš konkretne rezultate. U to sam vrijeme upisala fakultet politologije i shvatila sam da mi je to prevelik ulog. Vratila sam se kući svjesna da nemam za čim žaliti.

EXTRA: Hoćete li to svoje iskustvo podijeliti i s djevojkama koje će se natjecati u "Hrvatskom top modelu"?
- Naravno, to sam rekla i producentima. Objasnila sam im da od mene ne mogu očekivati da ću o tom svijetu djevojkama pričati u superlativu, nego ću im reći i drugu stranu priče. Odmah su se složili i rekli da će to pridonijeti i dinamici emisije.

EXTRA: Što je, po vašem mišljenju, najgori dio javnog posla?
- Kada sam odabrala taj posao, znala sam da od tog cijelog paketa ne mogu odabrati samo ono što mi se sviđa i s tim se nosim. Možda je najgore to što svaka osoba koja te jednom vidjela na ekranu ima osjećaj da ima pravo komentirati te, a tu su naravno i tračevi.

EXTRA: Čuli smo da ste vi proširili priču o tome da je Tatjana Dragović uvjetovala svoj angažman u "Hrvatskom top modelu" otkazom Vanji Halilović?
- Eto, baš sam spomenula tračeve. U medijima vrlo rijetko komentiram svoj život, a kamoli tuđi. Govorim samo o svom poslu, nemam potrebe braniti se jer znam gdje sam i ne želim se petljati tamo gdje mi nije mjesto.

Cijeli intervju pročitajte u novom broju Extre

Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika