11.02.2008. / 18:43

Autor: Igor Ćutuk

IMOVINSKE KARTICE

Jambo najbogatiji saborski zastupnik

HSS-ov kontroverzni poduzetnik Stipe Gabrić Jambo po prijavljenoj imovini najbogatiji je među zastupnicima novog saziva Sabora

HSS-ov Stipe Gabrić Jambo najbogatiji je među novoizabranim saborskim zastupnicima. U imovinskoj kartici naveo je da posjeduje nekretnine vrijedne 30 milijuna eura, koliko vrijedi i njegovo poduzeće "Klada promet". Jambo je prijavio i pet milijuna eura ušteđevine i 22 milijuna eura neplaćenih mu potraživanja. Kontroverzni poduzetnik naveo je i prihod od članstva u Upravnom vijeću ljekarne Dubrovnik od svega tisuću kuna.

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa do danas je zaprimilo je sve imovinske kartice članova Vlade i najveći broj zastupničkih kartica. Rok za predaju kartica istječe u ponoć.

Premijer Ivo Sanader od zadnje promjene koju je unio u veljači prošle godine bogatiji je za 105 tisuća eura iz ostavštine pokojnog oca. Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković postao je većinski vlasnik obiteljskog poduzeća Beming jer je sa 26 posto dionica došao u posjed 54 posto dionica, ali je po Zakonu o sukobu interesa upravljanje tim dionicama prebacio na odvjetnika.

Stan u Zagrebu od 130 metara kvadratnih te tri godine star Passat jedine su veće vrijednosti u imovinskoj kartici šefa SDP-a Zorana Milanovića.Supruga Ante Đapića stekla je pak stan površine 60 m2 u Osijeku i to, kako se navodi, samo sredstvima od plaće i bez kreditnog zaduženja. Mjesečna plaća iznosi joj svega 4600 kuna.

Vezane vijesti

Bogatstvo političke elite na jednom mjestu

Bogatstvo političke elite na jednom mjestu

Ministri u vladi na čelu s predsjednikom vlade te 98 posto saborskih zastupnika podnijelo je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, do isteka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika