Objavljeno u Nacionalu br. 640, 2008-02-18

Autor: Nacionalova redakcija

USPJEH ZVONIMIRA MRŠIĆA

Koprivnica pobijedila u konkurenciji 2015 gradova

ZVONIMIR MRŠIĆ, koprivnički gradonačelnik, prošlog je tjedna u Bruxellesu primio nagradu Europske komisije za održivi razvojZVONIMIR MRŠIĆ, koprivnički gradonačelnik, prošlog je tjedna u Bruxellesu primio nagradu Europske komisije za održivi razvojGrad Koprivnica osvojio je prvo mjesto kao najuspješniji grad u provođenju programa održivog razvoja u 2007. godini. U konkurenciji 2015 gradova iz 35 zemalja, Koprivnica je osvojila to laskavo priznanje pobijedivši u finalu njemački Frankfurt na Majni i rumunjski grad Arad. “Ova je nagrada vrlo važna za sve nas jer se pokazalo da je aktivnosti u kojima sudjeluje velik broj naših građana prepoznala Europska Unija. To je dokaz da građani Koprivnice žive europskim životom, odnosno da živimo i dijelimo europske vrijednosti, i to na području koje sada postaje važno za Europsku Uniju”, rekao je Zvonimir Mršić za Nacional.

Žiri od šest europskih stručnjaka za održivu mobilnost istaknuo je primjere Koprivnice u provođenju tjedna kretanja i održivog razvoja, a posebno je pohvaljen trogodišnji program “Ulice ljudima” koji predviđa prilagođavanje pločnika i raskrižja invalidima te omogućavanje pristupa takvim osobama svim javnim zgradama. Osim toga, napominju članovi EU komisije, Koprivnica je jednu cijelu ulicu dugačku 1,5 kilometara pretvorila u pješačku zonu i radi na promicanju pješačenja. Žiri je bio impresioniran sveobuhvatnošću akcijskog plana Koprivnice tijekom Tjedna kretanja, koji uključuje sve aktivnosti vezane uz promet, te je, kaže žiri, Koprivnica, koja šesti put sudjeluje u Tjednu mobilnosti, postigla dio svojih ciljeva u prodručju prometa i postala je primjer susjednim gradovima u Hrvatskoj, ali i šire.

Vezane vijesti

HDZ protiv rock glazbe u gradu

HDZ protiv rock glazbe u gradu

U bivšoj vojarni u Koprivnici prošli tjedan održan je Rocklive festival, sam događaj je ovaj tjedan prerastao u spor između oporbenog HDZ-a i SDP-ove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika