19.02.2008. / 07:32

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Horoskop od 19. do 25. veljače

TJEDNA PROGNOZA

od 19. do 25. veljače 2008. godine

OVAN

Osjećat ćete se posve dobro. Zbog konačno povoljnog utjecaja Venere, sredit ćete svoju emocionalnu vezu pa ćete opet biti zaljubljeni i sretni, lijepo ćete izgledati, bit ćete simpatični, dobivat ćete priznanja okoline čak i za svoj rad (a to se u posljednje vrijeme baš i ne događa često).

Vodite računa o tomu da je važno sada srediti i poslove! Možete uspješno obaviti i sve što je vezano za dobar utjecaj Merkura: početi nove poslove, ugovoriti neki honoraran posao, razgovarati s poslovnim partnerima te se družiti s prijateljima i znancima. Koncentracija vam je odlična pa se ćete u svemu lako snalaziti. Zdravlje će se bitno popraviti, neće biti depresivnih misli. Pokušajte koliko-toliko popraviti neka važna prijateljstva.

BIK

Unatoč svim komplikacijama, Jupitera u vama prijateljskom znaku Jarca morate iskoristiti! Taj planet omogućuje odlične poslove, značajno povećanje zarade i imovine, pomoć utjecajnih prijatelja. Naklonjeni su vam direktori i suci, trgovci i bankari.

Odličan je i Saturn, a simbolizira postojanost, izdržljivost, ozbiljnost i štedljivost. Osigurava sposobnost koncentracije na dugotrajne ciljeve, samodisciplinu. Omogućava napredovanje u karijeri zahvaljujući upornosti i odlučnosti da se radi. Ipak, vrlo je neugodno imati lošeg Merkura, a sada i Veneru. Za sada nema izgleda da riješite ljubavne muke, a teško izlazite na kraj i s nerazumno brojnim svakodnevnim obavezama. Iako ste dobrog zdravlja, ipak će vam loš Merkur pokvariti živce.

BLIZANCI

Ulaskom Venere u vama prijateljski znak Vodenjaka, gdje se već nalazi Merkur, počinje odlično razdoblje. Dobro se osjećate u društvu osobe koja vam je emocionalno jako važna, a ako ste bili osamljeni, sada je prilika da prestanete. Lijepo izgledate, mnogo je ugodnih društvenih kontakata.

Sada može biti i materijalne koristi, možete očekivati povećanje zarade ili barem darove. Uz to, lako ćete obavljati svakodnevne poslove, lakše nego inače možete se koncentrirati na učenje, poslovne razgovore vidite smireno i razumno. Zbog svega možete očekivati i smirivanje napetih odnosa sa starijim kolegama na poslu, a osobito s nadređenima. Najbolje ćete se slagati sa ženama. Prijateljice su vam spremne pomoći. Oprez u vezi sa zdravljem!

RAK

Ovog ćete se tjedna riješiti lošeg utjecaja Venere pa ćete emocionalno biti mnogo smireniji nego u posljednje vrijeme. I prema bliskim osobama i suradnicima bit ćete tolerantniji. U posljednje vrijeme bili ste postali neugodni i svadljivi pa sada možete popraviti loš dojam.

U svemu, pa i poslu, pomagat će vam odjednom blagonaklona okolina, a i osoba koju volite bit će pažljiva. Ili takvu osobu sada možete naći! Ipak, još se nećete moći posve opustiti jer u nepovoljnom aspektu ostaje Jupiter koji vam može upropastiti važne poslove. Osobito teško padati će vam sve veća besparica, a mogli bi vas napustiti i neki prijatelji. Stoga iskoristite sadašnje zatišje pa popravite vezu sa starim prijateljima: bit će vam itekako potrebni.

LAV

Još se nećete smiriti: u nepovoljnom aspektu imate Merkura, a od ovog tjedna i Veneru. Sve to ne traje dugo: u ožujku će biti mnogo lakše, a travanj bi mogao biti izvrstan. Tada ćete popraviti sve što se sada pokvari. Najvažnije je da za sada čuvate – sebe. Valja izbjeći depresiju!

Loš Merkur uznemiruje nerve, komplicira svakodnevne poslove, remeti odnos s okolinom, može vas navesti da govorite i previše i netaktično. U poslu možete imati kontakt s ljudima koji ne ispunjavaju obećanja, ne govore istinu i možda vas čak pokušaju prevariti. Pazite i na vlastite izjave, ne samo zbog toga što sada zaista niste objektivni u prosudbama, nego i jer valja izbjeći skandale i ogovaranja. Budite oprezni u prometu. Pokušajte s nekim sportom!

DJEVICA

Venera vam više nije aktivna, ali sve ostaje jako dobro: povoljan je Jupiter. Bit ćete zadovoljni povećanjem imovine i svojom financijskom situacijom te poboljšanjem društvenog ugleda. Imat ćete potporu važnih prijatelja. Uspješno ćete rješavati poslove vezane za nekretnine i sudove.

Jupiter olakšava važne poslove, omogućuje uspješna ulaganja, olakšava studij i omogućuje mnogo putovanja. Sada možete popraviti prošle godine narušene obiteljske odnose. Traju neprilike vezane jedino uz zdravlje pa se uzdržite od sportova i većih fizičkih aktivnosti. Moglo bi biti smetnji sa želucem. Sasvim isključite alkohol, a ako možete i duhan. Pokušajte mirno obavljati planirane poslove ili se odmarati. Agresivnost može štetiti najviše vama!

VAGA

Ne samo a ste se riješili loše Venere, nego vam je sada odlično aspektirana. Mnogo ste zadovoljniji, sretni ste u ljubavi pa možete popraviti staru ili početi novu emocionalnu vezu, dobivate komplimente i priznanja, a i poslovi će se koliko-toliko ipak poboljšati. Kreativni ste i poduzetni.

Naime, i Merkur je u dobrom odnosu prema vašem znaku, a on obećava mnogo susreta, razgovora i dobro obavljenih, istina, samo manjih poslova. Problemi s novcem sve su akutniji pa će vam dobro doći svi novi poslovi, a svaku ponudu makar i za posve mali - prihvatite. Pokušajte popraviti i napete veze u obitelji i s prijateljima. Uz to, bit ćete i znatno boljeg zdravlja nego do sada, od Marsa još uvijek dobivate dodatnu energiju. Radite i štedite!

ŠKORPION

Dugo ste bili u relativno mirnom razdoblju koji vam je osigurao povoljan aspekt Jupitera. Zbog njega su vam poslovi uspješni, a ugled raste. Uz to, odlično zarađujete, imate prijatelje koji vam rado pomažu, obiteljska je situacija stabilna.

Uspješno rješavate pravne poslove i one s nekretninama, također uspješno studirate, imate korisne kontakte s inozemstvom, česta su putovanja. S povoljnim Saturnom ozbiljni ste i pouzdani. Ipak, sada će biti mnogo nevolja: i poslovnih i privatnih. Merkur i Venera u lošem aspektu mogu donijeti psihosomatskih smetnji, nemir, nespretnost i emocionalna razočaranja. Loša Venera ugrožava popularnost u okolini, a Merkur znači zabune i loše procjene. Sve je to, međutim, kratkotrajno i dade se kontrolirati!

STRIJELAC

Imate značajnu pomoć Merkura i Venere. Prestat će emocionalno nezadovoljstvo, vrlo je vjerojatno da ćete se sretno zaljubiti ili, naravno, popraviti staru vezu. Bit ćete druželjubivi, rado ćete prihvatiti svaki poziv za izlazak kao i za putovanje – a poziva će biti i to mnogo.

Sada možete povećati zaradu te dobiti bolji posao, društveni će vam se ugled opet povećati, a u svemu će vam pomagati prijatelji. Na žalost, sve kvari loše djelovanje Marsa i Saturna. Bit ćete osjetljivog zdravlja, ali je važno da se ne dadete omesti. Baš naprotiv, budite vrlo aktivni, samo osigurajte vrijeme za svakodnevni odmor. Saturn zna izazvati kronične bolesti pa pazite na noge i jetru. Ne prepirite se s nadređenima ako ne mislite mijenjati posao!

JARAC

Venera je izašla iz vašeg znaka, ali vam sve ostaje jako dobro. Jupiter je u vašem znaku, potiče vas na velike poslove, poboljšava odnose u obitelji i vaše raspoloženje. Možete značajno povećati imovinu, zarađujete mnogo više nego inače.

Možete očekivati pozive za putovanje u inozemstvo te imati mnogo koristi od uglednih prijatelja. Pomaže vam i Saturn, a s njegovim dobrim aspektom povećavaju se i fizička i psihička snaga, postajete još ozbiljniji, odlučniji, postojaniji i sigurniji u sebe. Možete preuzeti važne odgovornosti i napredovati u karijeri. Aktivan je Uran pa biste se u ponečemu mogli sukobiti s normama ponašanja u vašoj sredini ili poželjeti na poslu napraviti nešto originalno. Pokušajte – promjene su povoljne!

VODENJAK

Do sada vam je pomagao samo Merkur u vašem znaku, ovog mu se tjedna pridružuje i Venera – možete očekivati sreću u ljubavi, poboljšanje odnosa sa ženama, općenito njihovu simpatiju i pomoć te priznanja za uspješan rad.

Merkur donosi snalažljivost. Dobro je sve što se odnosi na pisanje, komunikaciju, trgovinu, promet. Riječju, odličnog ste zdravlja i raspoloženja, sretno ste zaljubljeni, eventualne ispite polažete s najvišim ocjenama... Bit ćete u boljem odnosu s okolinom pa ćete uvažiti i poneko tuđe mišljenje, a možda o svojim planovima i nekome nešto objasniti. Nemojte propuštati sadašnje dobre prilike, više nema, kao prošle godine, stabilna podrške Jupitera pa se zarada možda već smanjila. Zdravlje vam je i dalje odlično.

RIBE

S povoljnim Jupitrom u pravom ste razdoblju da se materijalno osigurate, povećate i imovinu i zaradu. Vjerojatno ćete se odlučiti za neku ozbiljniju, formalniju vezu. Sada je prilika i da sredite obitelj.

Nadalje, možete se odlučiti za dodatno obrazovanje. Također lako možete uspostaviti prijateljske veze s utjecajnim ljudima. Loš je, međutim, Saturn pa morate biti što obazriviji u odnosu s birokracijom, starijima i nadređenima. Šteta je zbog sukoba, koji vam sada ne bi donijeli ništa dobrog, propustiti prilike za veliku zaradu! Pazite i na zdravlje, pretjerano vas opterećuju svakodnevne obaveze kojih je više nego što možete uredno obaviti. Osigurajte dovoljno vremena za odmor, kontrolirajte tlak i šećer, čuvajte se alkohola!

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika